Linux+Java+PgSQL PC nélkül
Linux+Java+PgSQL PC nélkül
Sziasztok,
Dolgozom egy projecten, aminek sajnos elkerülhetetlen eleme egy java szerver progi, ami egy SQL szerverből veszi az adatokat és oda is menti. Az sql szervernek is azon a vason kell lennie, mint a java proginak. Erőforrás igénye minimális a programnak. A kérdés az, milyen megoldást tudnátok javasolni, ha nem szeretnék egy komplett PC-t több száz watt-os táppal beállítani a sarokba. A cél, hogy minél kisebb legyen a doboz és a lehető legkevesebbet fogyassza. Ha másként nem megy, az SQL szerver elhagyható, viszont az eszköznek képesnek kell lennie futtatnia java kódot. Alap elvárás lenne még a java-n felül legalább egy darab usb, egy 10/100-as hálózati csatoló plusz némi háttértár. Ennyi... Nézegettem az MSC oldalán az EPIA és ezekhez hasonló alaplapokat, dehát horror árban vannak. Ti mit használnátok?
Köszi!
Zoli
Dolgozom egy projecten, aminek sajnos elkerülhetetlen eleme egy java szerver progi, ami egy SQL szerverből veszi az adatokat és oda is menti. Az sql szervernek is azon a vason kell lennie, mint a java proginak. Erőforrás igénye minimális a programnak. A kérdés az, milyen megoldást tudnátok javasolni, ha nem szeretnék egy komplett PC-t több száz watt-os táppal beállítani a sarokba. A cél, hogy minél kisebb legyen a doboz és a lehető legkevesebbet fogyassza. Ha másként nem megy, az SQL szerver elhagyható, viszont az eszköznek képesnek kell lennie futtatnia java kódot. Alap elvárás lenne még a java-n felül legalább egy darab usb, egy 10/100-as hálózati csatoló plusz némi háttértár. Ennyi... Nézegettem az MSC oldalán az EPIA és ezekhez hasonló alaplapokat, dehát horror árban vannak. Ti mit használnátok?
Köszi!
Zoli
- Router?:) Olyan amin Linux fut és USB-s driver-t kezel: SQL: text alapú is van 
- MiniPC? VIA lappal?
- CarPC?
Esetleg hülye tipp: kiöregedett PIII, Korai PIV laptop?
A Hdd helyére CF kártya? 2.5" méretben (IDE buszra könnyen illeszthető....
Ezek a latopok ha tápon vannak és az aku nem teljsen kuka -> megúszoda szünetmentes tápot is...
- MiniPC? VIA lappal?
- CarPC?
Esetleg hülye tipp: kiöregedett PIII, Korai PIV laptop?
A Hdd helyére CF kártya? 2.5" méretben (IDE buszra könnyen illeszthető....
Ezek a latopok ha tápon vannak és az aku nem teljsen kuka -> megúszoda szünetmentes tápot is...
Robert ötletét követve, egy tipp tőlem is:
Wd TV Live media player
Nálam otthon dolgozik egy ilyen...
Tenyérnyi doboz, keveset fogyaszt, linux alapú, 2 USB port , Winyót, pendrive-ot, akármit rá lehet rakni , 10/100 eth. csati, egyszerűen moddolható a szoftvere, (alapból van benne webszerver stb...), ssh-val távoli konzol, egyszóval minden jó...
Én egy ftdi chip, egy mega 88 és egy rfm12b-vel mérésadatgyűjtésre használom jelenleg, webszerverrel jelenítem meg az adatokat, a külső usb wincsin pedig tárolom.
18-20k forint között mozog használtan, 25k körül újonnan.
Ja és filmnézésre is tuti
Wd TV Live media player
Nálam otthon dolgozik egy ilyen...
Tenyérnyi doboz, keveset fogyaszt, linux alapú, 2 USB port , Winyót, pendrive-ot, akármit rá lehet rakni , 10/100 eth. csati, egyszerűen moddolható a szoftvere, (alapból van benne webszerver stb...), ssh-val távoli konzol, egyszóval minden jó...
Én egy ftdi chip, egy mega 88 és egy rfm12b-vel mérésadatgyűjtésre használom jelenleg, webszerverrel jelenítem meg az adatokat, a külső usb wincsin pedig tárolom.
18-20k forint között mozog használtan, 25k körül újonnan.
Ja és filmnézésre is tuti
Ha router, akkor kiindulásnak javaslom
http://logout.hu/cikk/asus_router_oko ... etes.html
ezt a kombit php+mysql-el kiegészítve is használható (pl joomla ment róla)
valószínű a java és a PgSQL se lehet gond!
http://logout.hu/cikk/asus_router_oko ... etes.html
ezt a kombit php+mysql-el kiegészítve is használható (pl joomla ment róla)
valószínű a java és a PgSQL se lehet gond!
Üdv:
Zsolt
Zsolt
- nobody_hun
- Bitfaragó
EPIA valóban drága, helyette javaslom az intel Atom-mal szerelt lapjait:
D510MO például:
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... 510mo.html
D510MO például:
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... 510mo.html
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
Kód: Egész kijelölése
http://mscbp.hu/ProductDetails.aspx?ProductID=582Tápnak én dc-dc convertert használok ehhez mert akkor hajthatom a rendszer tápjáról is.
Kód: Egész kijelölése
http://mscbp.hu/ProductDetails.aspx?ProductID=551-= STK500 =-
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Az MSC-nél kapható kicsi lapokat ismerem, pontosan ilyenre lenne szükségem, csak alacsonyabb árban :S
A baj az, hogy nem egy darab kellene, hanem folyamatosan, számlával.
Egy ilyen epia-t biztosan be fogok szerezni, már csak azért is, hogy tapasztalatot gyűjtsek vele kapcsolatban. Addig is megírnátok, hogy nektek mik a tapasztalataitok? Mennyire megbízhatók? A célom az lenne, hogy egy minden sallangot nélkülöző linuxot futtassak rajta 2 java progival a háttérben, és szeretném, ha lenne annyira stabil a cucc, hogy nem kell hetente újraindítgatni. Sem nekem sem a watchdog-nak.
Szerintetek mennyire "ipari" eszközök ezek?
Az MSC-nél kapható kicsi lapokat ismerem, pontosan ilyenre lenne szükségem, csak alacsonyabb árban :S
A baj az, hogy nem egy darab kellene, hanem folyamatosan, számlával.
Egy ilyen epia-t biztosan be fogok szerezni, már csak azért is, hogy tapasztalatot gyűjtsek vele kapcsolatban. Addig is megírnátok, hogy nektek mik a tapasztalataitok? Mennyire megbízhatók? A célom az lenne, hogy egy minden sallangot nélkülöző linuxot futtassak rajta 2 java progival a háttérben, és szeretném, ha lenne annyira stabil a cucc, hogy nem kell hetente újraindítgatni. Sem nekem sem a watchdog-nak.
Megvettem ma a wr1043nd-t. Felkerült rá az openwrt is, már csak Java-t kell varázsolnom rá valahogy. Lehet találni egy csomó leírást a neten, mégis, ha van valakinek javaslata, szívesen fogadom.
Egyébként ez a router nagyon jó, nagyon megéri az árát. 16.000-ért kaptam egy dobozt, ami netet oszt meg, tudja futtatni a java programjaimat, (jó, még nem, de biztosan megoldom) usb-n kezel háttértárat, de akár SD kártyát is hekkelhetek a panelra. Nagyon tetszik.
Egyébként ez a router nagyon jó, nagyon megéri az árát. 16.000-ért kaptam egy dobozt, ami netet oszt meg, tudja futtatni a java programjaimat, (jó, még nem, de biztosan megoldom) usb-n kezel háttértárat, de akár SD kártyát is hekkelhetek a panelra. Nagyon tetszik.