Helló
Egy olyan gondom lenne hogy szeretnék egy PWM kimenetet vezérelni egy LCD kijelzőn megjelenő menüből. A menüt mint pédát megtaláltam a neten ( http://www.coagula.org/content/pages/tu ... ay-arduino ) és sikerült is a saját igényeimnek megfelelően módosítani.
A gond azzal van hogy pl létrehozok egy menüelemet ami a kimenetet szabályozza (pwm), a kimenet érték szempontjából 0-255 ig terjedhet.
Így vagy írok 256 különálló almenüt ebbe a szabályzó menübe, majd minden különálló almenüben 1-el növelem a pwm értékét és azt az értéket választom ki ami nekem kell majd kiíratom a kimenetre, vagy egy olyan kódot írok ami a engedi nekem azt hogy a fel , le nyilakkal kiválasszam a megfelelő értéket és az enterrel az egy változóba írassam amit utánna csak kiírok a pwm-re (a gombokra nem térek ki , aki megnézi a linken a kódot egyből fogja tudni.).
A segítséget előre is köszönöm, 2 hónapja foglalkozok az Arduinóval tehát elég kezdő vagyok még.
Arduino LCD Menü segítség !
Ez a 2. ötlet a kivitelezhető.
A menüben kiválasztod a pwm állítást (ha vannak még más menüpontok)
az behozza neked az adott számot, amit 2 gombbal növelni, illetve csökkenteni lehet, aztán egy enter gombbal elmented az értéket.
1 ciklussal kivitelezhető a dolog.
(Addig fut, amíg az entert nem nyomják meg és a cikluson belül kezeli a föl és le gombokat. Pl.)
A menüben kiválasztod a pwm állítást (ha vannak még más menüpontok)
az behozza neked az adott számot, amit 2 gombbal növelni, illetve csökkenteni lehet, aztán egy enter gombbal elmented az értéket.
1 ciklussal kivitelezhető a dolog.
(Addig fut, amíg az entert nem nyomják meg és a cikluson belül kezeli a föl és le gombokat. Pl.)