NR Control 1.4 panel élesztése (robotvezérlő)
Igazatok volt.
Megtévesztett az első kellemes tapasztlaltom a MC vel. Ment ott minden mint az ágyba...
Még az éjjel aláböktem a csavarhúzóval (már pár napja mindenféle segédeszközöket tervezgettem a kihorgászáshoz, már álmodtam is róla:-) azanyád kifelé indián csataorditással.
Besz....hatott mert kipattant katonássan.
Ok igy kell.
Meg mit nem hoz a véletlen, ma reggel megkérdez egy ismerősőm, hogy van egy rakás mindenféle felesleges öreg de vadi új még ki se csomagolt Pc kábelja nem vinném el a gyüjtőhelyre én ugyis arra megyek és ma délelött nyitva (az itt a sarkon), hogy ne keljen ezért külön odaverdáznia:-)
Jól le is barnitottam h nem jutott ez két héttel ezelött az eszébe, majd mindennap találkozunk ( nem értette:-).
Tiszta röhely.
Nállam az átvétel azért macerás mert ide oda futkosok és ebben nics rendszer, de kiirom a postaládára, hogy hova lehet még kézbesiteni.
Asszony a rokonoknál.
Este levizslantom a Boardot ahogy mondtátok.
Megtévesztett az első kellemes tapasztlaltom a MC vel. Ment ott minden mint az ágyba...
Még az éjjel aláböktem a csavarhúzóval (már pár napja mindenféle segédeszközöket tervezgettem a kihorgászáshoz, már álmodtam is róla:-) azanyád kifelé indián csataorditással.
Besz....hatott mert kipattant katonássan.
Ok igy kell.
Meg mit nem hoz a véletlen, ma reggel megkérdez egy ismerősőm, hogy van egy rakás mindenféle felesleges öreg de vadi új még ki se csomagolt Pc kábelja nem vinném el a gyüjtőhelyre én ugyis arra megyek és ma délelött nyitva (az itt a sarkon), hogy ne keljen ezért külön odaverdáznia:-)
Jól le is barnitottam h nem jutott ez két héttel ezelött az eszébe, majd mindennap találkozunk ( nem értette:-).
Tiszta röhely.
Nállam az átvétel azért macerás mert ide oda futkosok és ebben nics rendszer, de kiirom a postaládára, hogy hova lehet még kézbesiteni.
Asszony a rokonoknál.
Este levizslantom a Boardot ahogy mondtátok.
Ja ja végre végre. De vedd figyelembe milyen nehéz gyerekkorom volt:-)
Nyugaton a helyzet változatlan.
Proci kint. 14-15 áthidalva (Rx, Tx) mért fesz 4,13V, a sorosport kábelon mért ha a board nincs áram alatt akkor Tx-Rx közt - 4,25. Ha a board áram alatt akkor -9,07
Bascom terminál nem jelez semmit akármelyik billentyűt kalapállom.
Mágikus szám, meg ott ami még van szintén kipróbálva, megint semmi.
Hyperterm panaszolja, h valami más gép használja a portot.
Ja még ha ez is fontos lenne Baud 9600 mindenhol.
Most ez jó vagy rossz hir?
Nyugaton a helyzet változatlan.
Proci kint. 14-15 áthidalva (Rx, Tx) mért fesz 4,13V, a sorosport kábelon mért ha a board nincs áram alatt akkor Tx-Rx közt - 4,25. Ha a board áram alatt akkor -9,07
Bascom terminál nem jelez semmit akármelyik billentyűt kalapállom.
Mágikus szám, meg ott ami még van szintén kipróbálva, megint semmi.
Hyperterm panaszolja, h valami más gép használja a portot.
Ja még ha ez is fontos lenne Baud 9600 mindenhol.
Most ez jó vagy rossz hir?
rossz hír....
Ha nincs proci benn és összekötve, akkor a Hyperterm-nek (XP hyperterminalja) ra kell tudni lepni.
A max232 mellett a kondikon a feszultseget nezd meg.Ha a sorospon a fesz +/- 9V (bemeneti oldal), a kimeneten 0/5V kellene lennie.
A kondikon 4 ill 8V valamint -4/-8V kell lennie....
Ha valai hasznalja a portot amikor a holmi fel van dugva, akkor valami szemét megy ki folyamatosan rajta....
Amugy minusz fesz nem johetne ki a max232-bol az AVR fele!
Ha nincs proci benn és összekötve, akkor a Hyperterm-nek (XP hyperterminalja) ra kell tudni lepni.
A max232 mellett a kondikon a feszultseget nezd meg.Ha a sorospon a fesz +/- 9V (bemeneti oldal), a kimeneten 0/5V kellene lennie.
A kondikon 4 ill 8V valamint -4/-8V kell lennie....
Ha valai hasznalja a portot amikor a holmi fel van dugva, akkor valami szemét megy ki folyamatosan rajta....
Amugy minusz fesz nem johetne ki a max232-bol az AVR fele!
A 14-15 ön nem minusz volt hanem plusz.
Két párhuzamos 9V Accuval tápláltam lehet kicsit lent voltak most rátettem egy rendeset igy ott most 4,91 (plusz) van.
Kicsit fáradt voltam már. Akkor most szisztematikussabban:
A soros kábelen (szabadon, nincs a Boardon) GND-Tx -12.15, GND-Rx 0,0
Most ráteszem a Boardra (az nincs áram alatt) akkor GND-TX -5,35
GND-Rx -5,35
Most jön Murfy törvénye és cserélhetem a Multiméterben a telepet:-)
Szegény embert ág is húzza.
Board bekapcs GNG-Rx -8,07 GND-Tx -9,07 Tx-Rx -0,99 (Tx en a multi plussza)
Most a Ccontrolnál figyúzom (bekapcs):
GND-Tx -11,17 GND-Rx -12,14 Tx-Rx 0,96
Inditom Hyperterminált. A piros led ami a Tx en van kigyullad.
Inditom a Boardot kapom a jelentést.
Ha jól emlékszem (nagyon rég volt) ezen most egy igen rövid progi fut ami egy NTC ellenállás értékeit irogatja ami most persze nincs rajta de az egyforma kiirásokban néha változik az utólsó érték egyel és emlékszem még, h ez az alappontatlansága már akkoriban feltünt.
Tehát ez definitiv megy. Azt h fel ist tudnék e valamit tölteni rá azt meg azért nem tudom gyorsan kipróbálni mert Cbasic valahol ugyan még megvan de mond hol???:-))) Ha ez lényeges lenne akkor kiásnám valahonnan vagy újra letölteném.
Ha ezek az eredmények többet mondanának nektek mint az éjjeli deliriumosak (már tényleg félholt voltam) akkor megsporólhatnám a panel kibányászását a dobozból, h a kondikat is mérni tudjam.
Ha muszály akkor természetesen kiveszem.
Két párhuzamos 9V Accuval tápláltam lehet kicsit lent voltak most rátettem egy rendeset igy ott most 4,91 (plusz) van.
Kicsit fáradt voltam már. Akkor most szisztematikussabban:
A soros kábelen (szabadon, nincs a Boardon) GND-Tx -12.15, GND-Rx 0,0
Most ráteszem a Boardra (az nincs áram alatt) akkor GND-TX -5,35
GND-Rx -5,35
Most jön Murfy törvénye és cserélhetem a Multiméterben a telepet:-)
Szegény embert ág is húzza.
Board bekapcs GNG-Rx -8,07 GND-Tx -9,07 Tx-Rx -0,99 (Tx en a multi plussza)
Most a Ccontrolnál figyúzom (bekapcs):
GND-Tx -11,17 GND-Rx -12,14 Tx-Rx 0,96
Inditom Hyperterminált. A piros led ami a Tx en van kigyullad.
Inditom a Boardot kapom a jelentést.
Ha jól emlékszem (nagyon rég volt) ezen most egy igen rövid progi fut ami egy NTC ellenállás értékeit irogatja ami most persze nincs rajta de az egyforma kiirásokban néha változik az utólsó érték egyel és emlékszem még, h ez az alappontatlansága már akkoriban feltünt.
Tehát ez definitiv megy. Azt h fel ist tudnék e valamit tölteni rá azt meg azért nem tudom gyorsan kipróbálni mert Cbasic valahol ugyan még megvan de mond hol???:-))) Ha ez lényeges lenne akkor kiásnám valahonnan vagy újra letölteném.
Ha ezek az eredmények többet mondanának nektek mint az éjjeli deliriumosak (már tényleg félholt voltam) akkor megsporólhatnám a panel kibányászását a dobozból, h a kondikat is mérni tudjam.
Ha muszály akkor természetesen kiveszem.
Ezeket mértem a max lábain. Igy nem kellett kivennem a dobozból:
Board bekapcsolva soroskábel nélkűl a max pinjein mérve.
C2
gnd----pin5 -5,14V pin4 +4,27V
C1
gnd----pin3 +2,67V pin1 +7,42V
Vs
pin2-----6 18,86V
soros kábellel
gnd----pin5 -5,05V pin4 +4,24V
gnd----pin3 +2,67V pin1 +7,38V
Vs
pin2-----6 18,66V
Most a CControlon ugyanez (itt a board fesz 5,01)
5 -4,36 4 +5,20
3 +2,30 1 +7,18
2----6 19,16
sorossal
5 -4,37 4 +5,21
3 +2,30 1 +7,18
2----6 19,17
Nagyjából ugyanaz.
Board bekapcsolva soroskábel nélkűl a max pinjein mérve.
C2
gnd----pin5 -5,14V pin4 +4,27V
C1
gnd----pin3 +2,67V pin1 +7,42V
Vs
pin2-----6 18,86V
soros kábellel
gnd----pin5 -5,05V pin4 +4,24V
gnd----pin3 +2,67V pin1 +7,38V
Vs
pin2-----6 18,66V
Most a CControlon ugyanez (itt a board fesz 5,01)
5 -4,36 4 +5,20
3 +2,30 1 +7,18
2----6 19,16
sorossal
5 -4,37 4 +5,21
3 +2,30 1 +7,18
2----6 19,17
Nagyjából ugyanaz.