ATMEGA48 soros port ciklus

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
DJTacki
Újonc
Újonc

ATMEGA48 soros port ciklus

Hozzászólás Szerző: DJTacki »

Üdv!
Egy érdekes problémába futottam egy aktuális project kapcsán.
Több működő áramkört csináltam ATMega88 és 168-al, viszont most elakadtam a 48-al.
Debugguloás után a konklúzió az, hogy a legegyszerűbb programban, do-loop ciklusban elhelyezett print "akarmi" parancs, utána egy waitms500, tehát fél másodpercenként ki kellene irnia a szöveget.
Ehelyett reset után egyszer tökéletesen kiküldi, és többször nem.Resetelnem kell az áramkört, akkor ujra kiirja, de csak egyszer.
És ugy néz ki hogy ez csak a print parancsra érvényes, led villogtatása megy. Alapban az 1.11.9.0-t használom, de a legujabbal is ezt csinálja.Megköszönném ha valakinek lenne ötlete.
Addig is itt a teljes kód:

Kód: Egész kijelölése

$regfile = "m48def.dat"
$crystal = 8000000
$baud = 9600

Do

Print "akarmi"
Waitms500

Loop
End
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Soros illesztésed micsoda? Éna lábra (Tx) feltennék egy LED-et, hogy hol akad el: AVR vagy a soros illesztőben....

A waitms500 külön irandó :)

A butosítékbiteknél a BOD bekapcsolva van (4Vra), illetve a WDTOn??
DJTacki
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: DJTacki »

Köszi a segítséget!
Úgy néz ki az elektronika nem hülye, csak a felhasználó:)
Most hogy így írtad, eszembe jutott hogy mivel egy demoboard-ot használok soros illesztőnek, valószinűleg bennehagytam az ic-t a demoboard-ban is, és abban az ic-ben is van szoftver, és miután felállt, foglalja az rx tx vonalakat.
Majd még írok hogy mi lett a vége, de tényleg hálás vagyok, nélkületek nem tudom mit csinálnék:)
És bocsi a hülyeségem miatt :oops:
Válasz küldése