0-10v vagy 4-20mA kivezérlés.
0-10v vagy 4-20mA kivezérlés.
0-10v vagy 4-20mA kivezérlést hogyan lehet pontosan megoldani atmel processzorral?
PWM + RC tag?
Esetleg más megoldás?
PWM + RC tag?
Esetleg más megoldás?
-= STK500 =-
pl
Hőmérsékletet/párát mérnék ADC-n és a proci egy másik lábán akarok 0-10v kimenetet létrehozni valahogy. De nem kötelező a pwm csak azért gondoltam rá mert a motorokat azzal vezérlem. Nem tudom hogyan lehet máshogy analóg feszültséget kiadni vele.
Az RC-taggal az a probléma,hogy ha szűröm "hullámos/tüskés" lessz és nem pontos.
A fogadó 0-10v-os készülék nem ismert. szabványos 0-10v-os vezérlést szeretnék azzal megy a fogadó is.
Digipoti hogy, i2c , 1wire?
Típus?
esetleg kódrészlet?
Még csak agyalok rajta ,hogyan lehetne.
Hőmérsékletet/párát mérnék ADC-n és a proci egy másik lábán akarok 0-10v kimenetet létrehozni valahogy. De nem kötelező a pwm csak azért gondoltam rá mert a motorokat azzal vezérlem. Nem tudom hogyan lehet máshogy analóg feszültséget kiadni vele.
Az RC-taggal az a probléma,hogy ha szűröm "hullámos/tüskés" lessz és nem pontos.
A fogadó 0-10v-os készülék nem ismert. szabványos 0-10v-os vezérlést szeretnék azzal megy a fogadó is.
Digipoti hogy, i2c , 1wire?
Típus?
esetleg kódrészlet?
Még csak agyalok rajta ,hogyan lehetne.
-= STK500 =-
Digitpot és a kimenetet műveleti erősítővel duplázod....
MCP41050 (50k digitpot 0...5V közé berakva, a csúszkán a jel jön le...); SPI busz, könnyen kezeled (gykorlatilag kiküldöd, hogy hova álljon be a poti.
Sztereo, ill láncbefűzött rendszert nem javaslom elsőre....
De labortápegység, a tekerőn léptetőmotor és a kimenő feszültség arányában tekered a léptetőmotort?
MCP41050 (50k digitpot 0...5V közé berakva, a csúszkán a jel jön le...); SPI busz, könnyen kezeled (gykorlatilag kiküldöd, hogy hova álljon be a poti.
Sztereo, ill láncbefűzött rendszert nem javaslom elsőre....
De labortápegység, a tekerőn léptetőmotor és a kimenő feszültség arányában tekered a léptetőmotort?
Hello
Én egy találtam: http://www.picbasic.co.uk/forum/attachm ... 1077243747
0-10v vezérlés pwm-el.
Bocs, ha nem erre gondoltál.
Üdv
Én egy találtam: http://www.picbasic.co.uk/forum/attachm ... 1077243747
0-10v vezérlés pwm-el.
Bocs, ha nem erre gondoltál.
Üdv
Nyugodtan használj PWM-et, de előbb tisztázni kell, mekkora a maximum változási sebességed (az nem lehet kisebb, mint az RC-tag integrálási ideje ugye). Az áramgenerátornál meg tudni kell, hogy forrás vagy nyelő tipusú, esetleg lebegő kell a fogadóegységnek, valamint azt, hogy leválasztott kell-e vagy valamelyik oldalon "összetestelt". Anno megkértek, hogy csináljak egy univerzális áram-tesztert, ott kérdezgettem ezeket, erre az volt a válasz "ja, ha ilyen bonyolult, akkor nem is kell" 
JAni
JAni