GSM/GPRS modul
Sziasztok.
Nemrég fejeztem be 1 hasonló áramkört.
Tapasztalat :
Nem ! kell szintillesztő az avr és a telefon közé!
Maximum ha az avr 5 voltról jár , akkor 1 750ohmos ellenállást illik sorba kötni az avr TX és a telefon RX pinje közé.
3,3 voltnál ez sem kell.
Ha közben van 1 max 232 az tönkre is teheti a telefon modemjét!
(Nem kell neki 9-12v)

Nemrég fejeztem be 1 hasonló áramkört.
Tapasztalat :
Nem ! kell szintillesztő az avr és a telefon közé!
Maximum ha az avr 5 voltról jár , akkor 1 750ohmos ellenállást illik sorba kötni az avr TX és a telefon RX pinje közé.
3,3 voltnál ez sem kell.
Ha közben van 1 max 232 az tönkre is teheti a telefon modemjét!
(Nem kell neki 9-12v)
Kefeur
Szerintem egy kicsit várjunk amíg a kedves pákatárs jelentkezik az tapasztalatokkal. Azért mondom ezt mert most a fejét a falba verheti, hogy most akkor kell szintillesztés vagy sem. Én azt hiszem ő egy kábelt használ a PC-GSM közé amiben pedig van egy max232. (ezért nem megy tönkre a modem) Tehát ha ezt használja akkor kell neki is szintet illeszteni, ha nem akkor természetesen legfeljebb vágni 3V-ra.
- nobody_hun
- Bitfaragó
Ide is beírom, amit PÜ-ben írtam neki:
Ericsson-okhoz (T20, T28, A1018, GA628, stb) én nem illesztettem semmit. AVR direktbe a telefonnal. Megy kb. 3 éve...
Ericsson-okhoz (T20, T28, A1018, GA628, stb) én nem illesztettem semmit. AVR direktbe a telefonnal. Megy kb. 3 éve...
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
Én is használtam Siemens telókat AVR-el, ha az AVR 5V-ról megy a TX-re tettem egy ellenállás osztót, hogy ne direktbe 5V-t küldjön a telónak, ha 3.3-ról akkor meg mehet direktbe a bekötés.
Már írtam régebben is: a fenti módon kötöm a laptophoz is az AVR-t:
ocsóért lehet venni kifutott mobilokhoz való USB-s adatkábelt, amit a mobilbótos már a kutyának sem tud eladni
Ez a PC-n soros portnak látszik, a másik végéről levágom a mobil csatlakozót, és itt max 5V nagyságrendű soros kommunikáció jön ki.
Ezzel kiváltottam a MAX232-őt meg az egyéb bigyókat, direktbe megy és kész. Hab a tortán hogy már a több éves laptopokon sincsen valódi soros port...
Már írtam régebben is: a fenti módon kötöm a laptophoz is az AVR-t:
ocsóért lehet venni kifutott mobilokhoz való USB-s adatkábelt, amit a mobilbótos már a kutyának sem tud eladni
Ez a PC-n soros portnak látszik, a másik végéről levágom a mobil csatlakozót, és itt max 5V nagyságrendű soros kommunikáció jön ki.
Ezzel kiváltottam a MAX232-őt meg az egyéb bigyókat, direktbe megy és kész. Hab a tortán hogy már a több éves laptopokon sincsen valódi soros port...
Nos megfogadtam kefeur kolléga tanácsát és a telefon és az AVR közé egy 2x1,5k paralelben ellenállást tettem.
A telefon továbbra sem komunikál az AVR-rel!
http://kotesz.atw.hu/rajz.png
Egy teszt progit is irtam hozzá!
A telefon továbbra sem komunikál az AVR-rel!
http://kotesz.atw.hu/rajz.png
Kód: Egész kijelölése
$regfile = "m8def.dat"
$crystal = 4000000
$baud = 9600
Config Portd.6 = Output
Config Portd.5 = Output
Dim Be As String * 40
Do
Reset Portd.6
Print "atd+36304482428" ' gsm lekérdezése
Waitms 500