A chip lezárása , kódtolvajok ellen
Sziasztok!
ATMega8-at próbálom lezárni, de nem tudom teljes mértékben. A net-et összetúrtam, de nem tudtam rájönni, miért nem engedi, hogy a Lockbit43-nál 00: -ra állítsam. Csak a 10: -et engedi ( SPM is not allowed to write to the application section).
Amikor 00: -ra, vagy 01: -re állítom, akkor azt csinálja, hogy folyamatosan újra indul.
A Lockbit65 -nél és a Lockbit21 -nél is be lehet állítani a 00: -át, ott nincs ez a jelenség. Kipróbáltam ATMega 16-tal ott is mindent 00: -ra lehetett állítani.
Hogy lehetne lezárni teljesen az ATMega8-at?
Köszönöm!
ATMega8-at próbálom lezárni, de nem tudom teljes mértékben. A net-et összetúrtam, de nem tudtam rájönni, miért nem engedi, hogy a Lockbit43-nál 00: -ra állítsam. Csak a 10: -et engedi ( SPM is not allowed to write to the application section).
Amikor 00: -ra, vagy 01: -re állítom, akkor azt csinálja, hogy folyamatosan újra indul.
A Lockbit65 -nél és a Lockbit21 -nél is be lehet állítani a 00: -át, ott nincs ez a jelenség. Kipróbáltam ATMega 16-tal ott is mindent 00: -ra lehetett állítani.
Hogy lehetne lezárni teljesen az ATMega8-at?
Köszönöm!
SPM és LPM az csak az ASM utasításoknak engedi/nem engedi a hozzáférést a Flash terület(ek)hez.
A kiolvasás az a ISP-vel történik. Ha nem bootloaderes a chiped, akkor elég a Programming and verifycation disable-t allitani.
Elotte a biztositekbiteket es a PRG/EEPROM-t toltsed fel!
Erdemes a EEPROM Preserve disable-t is berakni (azaz törléskor a EEPROM is törlődjön).
Fusebitek beallitas sorrendje:
- flash felprogramoz
- eeprom felprogramoz
- orajelforras beallit.
- sallangok beallit (egyeb biztositekbitek)
- LPM/SPM a bootloaderre es a boot reszre disable
- Kiolvasas (verify/programming disable.
Ha valamelyik lepesnel elrontod, ERASE chippel kiszallhatsz.
A kiolvasás az a ISP-vel történik. Ha nem bootloaderes a chiped, akkor elég a Programming and verifycation disable-t allitani.
Elotte a biztositekbiteket es a PRG/EEPROM-t toltsed fel!
Erdemes a EEPROM Preserve disable-t is berakni (azaz törléskor a EEPROM is törlődjön).
Fusebitek beallitas sorrendje:
- flash felprogramoz
- eeprom felprogramoz
- orajelforras beallit.
- sallangok beallit (egyeb biztositekbitek)
- LPM/SPM a bootloaderre es a boot reszre disable
- Kiolvasas (verify/programming disable.
Ha valamelyik lepesnel elrontod, ERASE chippel kiszallhatsz.