Serial.write hiba Bluetooth virtualis soros COM port eseten

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
Fizikus
DrótVégénSzéndarab

Serial.write hiba Bluetooth virtualis soros COM port eseten

Hozzászólás Szerző: Fizikus »

Sziasztok!

Egy eleg fura problemaba utkoztem. A robotomat egy soros Bluetooth UART modullal akarom iranyitani. Az ATmega8-on alapulo robotvezerlo panelon futo WinAVR program jol mukodik. Ha HyperTerminal-ban vagy mas soros terminalprogramban 'H' vagy 'L' karaktert kuldok neki a Bluetooth modul virtualis COM portjan keresztul, akkor tokeletesen mukodik, ki/be kapcsolja a panelra kotott LED-et.
Ha a Processing-ben megnyitom a SimpleWrite peldaprogramot es atallitom hogy a Bluetooth virtualis soros portjat hasznalja (COM22), akkor a Processing mindig lefagy es kapok egy halom hibauzenetet (a mellekelt kepek az alabbi linken erhetok el: http://forum.processing.org/topic/seria ... erial-port )
Az a fura, hogy mas programmal mukodik a Bluetooth-os soros port, csak a Processing-gel nem. Biztos nem a peldaprogrammal van a hiba, mert ha kihagyom a Bluetooth-os soros portot es a robotvezerlo panelt egy USB-TTL soros atalakiton keresztul kotom a PC-hez, akkor a peldaprogram hibatlanul mukodik az USB-TTL atalakito altal letrehozott virtualis soros COM porton keresztul.
Van valakinek valamilyen otlete, hogy miert orjiti meg a Processing-et a Bluetooth-os virtualis SPP-s soros port?
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

inicializálása a bt modulnak megtörténik? összekapcsolódik a túloldallal?
Robert
Elektronbűvölő

Más: A processing fuzttatását rendszergazdaként indítod? En ezzel álltam fejre - hasonlo hibaüzenettel.....
Fizikus
DrótVégénSzéndarab

A BT modul es a hozza kapcsolodo mikrovezerlo mukodik rendesen.
A BT modul osszekapcsolodik a PC-vel a COM22 virtualis porton keresztul (IVT BlueSoleil-t hasznalok). Ha megnyitom a HyperTerminalt es a COM22-re a megfelelo beallitasokkal (9600,8,N,1) H-t vagy L-t kuldok, akkor minden mukodik rendesen.
Ha ugyanezt megprobalom a Processing mintaprogramjaval akkor az megfagy (lasd a fenti linken levo kepeket).
Ha kiiktatom a BT modult es egy USB-TTL atalakiton keresztul csatlakozom a mikrovezerlohoz, akkor a Processing mintaprogram mukodik rendesen. Valamiert a BT altal letrehozott virtualis soros port orjiti meg a Processing-et.
A Processing-et nem kellene telepiteni a gepre? Vagy csak eleg kicsomagolni (nem tudom hogy milyen egyeb programok kellenek meg neki, JAVA stb..).
Az otthoni gepemen en vagyok az egyetlen felhasznalo, gondolom rendszergazdai jogokkal.
Robert
Elektronbűvölő

Processinghez elég felmásolgatni...
A Processing a kézfogás (DTS/CTS/DSR stb-t) lekezeli? Ez okozhat ilyen hibát....

Processinget rendszergazdaként futtasd, ez is okozhat hasfájást...
Fizikus
DrótVégénSzéndarab

Ugy nez ki hogy a Processing-ben van a hiba. Elkuldtem a problemamat a hivatalos hibajelento forumra, tudnak mar hasonlo hibarol. Az lehet a gond hogy a BT modul nem 1, hanem 2 COM portot general (egyet a kimeno es egyet a bejovo adatnak), amibol a Processing csak a bejovot erzekeli amikor a println(Serial.list()); paranccsal lekerdezem az elerheto COM portokat, vagy valami hasonlo a hiba. Remelem hamarosan javitjak.
A Fizikus nem szakma, ELMEÁLLAPOT!
Válasz küldése