MEGA32 probléma

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
pkedvessy
Tranzisztorgyógyász

MEGA32 probléma

Hozzászólás Szerző: pkedvessy »

Hali!

Egy kicsit elállítottam a chip-em, és nem tudom helyre hozni! Az oszcillátor beállításnál véletlenül Külső RC oszcillátort állítottam be, azt is a leggyorsabbra! Megpróbáltam az adatlap alapján egy 22pF es kondit kötni az Xtal 1 és a GND, illetve egy 1,5K ellenállást a az Xtal1 és Vcc közé, de nem akar feléledni a chip! Valaki tudna segíteni, hogy ilyenkor mi van?!?!

Előre is köszi!
gerry
Chipgyilok

Re: MEGA32 probléma

Hozzászólás Szerző: gerry »

pkedvessy írta:Hali!

Egy kicsit elállítottam a chip-em, és nem tudom helyre hozni! Az oszcillátor beállításnál véletlenül Külső RC oszcillátort állítottam be, azt is a leggyorsabbra! Megpróbáltam az adatlap alapján egy 22pF es kondit kötni az Xtal 1 és a GND, illetve egy 1,5K ellenállást a az Xtal1 és Vcc közé, de nem akar feléledni a chip! Valaki tudna segíteni, hogy ilyenkor mi van?!?!

Előre is köszi!
Szia!

Hi, Hi!

Én is így jártam, semelyik programozómmal nem akart müködni a mega8-am, már azt hittem törpre ment. De itt volt már szó erről asszem.

Megoldás:
Tedd be a programozóba a Mega32-t és köss az Xtal1-es lábra egy aktív órajelet, ez lehet egy másik kapcsolásról átvezetett órajel+test, én egy 90s2313 mal egybekötött rezonátorról vettem a 4Mhz-t. Mindenképpen aktív kell, mert a kvarckristály(elveszíti az órajelet, ha a lábát bizergálod).De lehet bármilyen jelgenerátorról, lényeg hogy "aktív legyen".
Utána a bascomban manual program és a chip beállítása után van egy "!" áthúzva (reset chip). KATT. Ezután mennie kell. Nekem ment az 1.11.7.4-es verzióval is.

Jó resetet!

üdv
pkedvessy
Tranzisztorgyógyász

Hozzászólás Szerző: pkedvessy »

Köszi, sikerült! :-D
Válasz küldése