Egyidejű INT kezelés (Timer, SPI / soros)

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
winnerbt
Elektronbűvölő

INT+soros

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

Szobornom kell egy analóg feldolgozó/számoló/vezérlő/holdraszálló/stb. cuccot. 8Hz-es T0 INT van, itt 1Hz-enként - eléggé el nem ítélendő módon- elvégzi a cucc az összes számítást (lebegőpontos), számformátum konverziót (szabadon választható kijelzési formok), határértékkezelést mindenvackot. Egyelőre még van idő. Kell frekimérés is 2 bemeneten, erre beáldoztam a T1-T3-at és 1Hz-el beolvasom. DE! Csak úgy mellékesen eszébe jutott a nagytudásúaknak, hogy az egész hóbelebanc legyen távvezérelhető/távlekérdezhető RS232-485-ön. Na, itt gondolkodóba estem. Hogyan tudnám be-ki kezelni a sorost úgy, hogy a T0 időzítő mindig időben lefusson? Ha bejön egy soros kérés, az viszi az időt, el fog csúszni a T0, hibás lesz a frekimérésem. Ha T0 dolgozik, akkor meg lemaradhatok egy soros byte-ról. Van valami soros puffer def., de nem tudom, mennyi időt eszik. Vagy gyorsan teszi ki/veszi be a pufferelt soros, és elég, ha néha ránézek a pufferre? (az nem jó, hogy a főprogram csinál mindent, az INT-ek csak jelzőbiteket állítgatnak, mert már most is 2 szálon fut a cselekmény, a főprogram a rakat beállítómenüt kezeli, tehát nyugodtan lehet állítgatni a cuccot, mögötte fut a lényegi rész, szóval a garázdálkodás a menükben nem befolyásolja mentésig a mérést). Tegyek mellé egy hardver pufferelt soros IC-t? Az a baj, hogy a bejövő freki a mért érték, és arra kell riasztani, kapcsolni stb. Szóval nem kellene hogy nagyon tévedjek a mérésénél. m128 az áldozat eddig. Valami zseniális ötlet?
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

INT alapon?

SPI-n átjátszod az adatot a soros ICnek? kellően gyors.....
SPI-ből van sample master és slave-ra is!

Config serialin/serialout részt lesd meg......
winnerbt
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

Maximéknak van SPI sorosuk, pufferelt, szól, ha bejött adat vagy 3/4-ig van a puffer stb. Csak aranyárban van és a M128-ban meg ott unatkozik a 2 soros. Mondjuk majd az SPI is érdekes lesz, mert SPI-s az ADC/DAC komplexum, de amikor majd ott elkeveredek, akkor majd szólok :)
ÁÁÁÁÁ eszembe jutott valami. Baromság, de jól hangzik.
Ha teszek egy RTC-t aminek van 1Hz-es INT kijárata, akkor azzal le tudom capture-ozni a Ti-T3-at. A T0 külső 32768-as kvarcoszcijáról meghajtható egy RTC bemenete? hogy ne kelljen 2 kvarc...
Na, mára ennyi a kínjaimból.
JAni
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

És ha spi-re egy attiny2313-t raksz? vgy gy M8-t?
Válasz küldése