Sziasztok,
nemrégiben vettem egy Tiny próbapanelt, és el is kezdtem rajta a fejlesztgetést (http://projectmcp.blogol.hu). A problémám az, hogy ha figyelem az int0-t, akkor valamilyen oknál fogva rendszertelen időközönként generálódik egy megszakítás, és képtelen vagyok rájönni az okára. Próbáltam már a mintaprogramot beégetni, de akkor sem változik a helyzet.
Köszönöm,
RZoli
Megszakítás?
-
Robert-
Az INT0 lábon valami más nincsen ami bezavarhat? Ha próbapanel, akkor azt hiszem log rajta 2-3 dolog... (Mintha az infra is ott lenne...).
Ha különálló IC, akkor:
- Tessék bekapcsolni legalább a belső felhúzóelleállást (jobb ha kulső van rajta, 10K)
Mintaprogik esetén ilyenbe nem futottam bele. Amúgy ilyet okozhat:
- zajos táp (USBnél, gyengébb tápok esetén tápingadozás, nagyfrekvencián ~200mV@30kHz)
- hosszú kábel, és valami zavart összeszed
- Programhiba, tévedésből az INT rutinba ugrás (sok gosub/cal és kicsi $Frames, HW és SWStack)l
Ha különálló IC, akkor:
- Tessék bekapcsolni legalább a belső felhúzóelleállást (jobb ha kulső van rajta, 10K)
Mintaprogik esetén ilyenbe nem futottam bele. Amúgy ilyet okozhat:
- zajos táp (USBnél, gyengébb tápok esetén tápingadozás, nagyfrekvencián ~200mV@30kHz)
- hosszú kábel, és valami zavart összeszed
- Programhiba, tévedésből az INT rutinba ugrás (sok gosub/cal és kicsi $Frames, HW és SWStack)l