Kijelzős, funkciógombos műszerdoboz.

broland
Tranzisztorgyógyász

Kijelzős, funkciógombos műszerdoboz.

Hozzászólás Szerző: broland »

Sziasztok.

Keresnék, de sajnos nem találok olyan műszerdobozt, amiben kijelző hely, keret stb van, + egy pár funkciógomb.

Valami ilyenre gondoltam, de nem muszály ennyi gombóc rá: http://szirty.uw.hu/HMI/OP7/index.html vagy ilyen http://www.kvalix.hu/termek/vezerles/m9x/m9x.html.

Van valakinek beszerzés forrása????

Előre is köszi.

Üdv Roland
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Aranyárasan tudok csak:( .
Saját marás ill nyomógomb, öntapadós fóliával....
nobody_hun
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: nobody_hun »

Csatlakozom... 60x60 mm-esre (10 darab) ajánlottak 16k+áfát. Nem kértem...

Legegyszerűbb megoldás:
Nyák hordozó. Az ültetési oldalon kialakítva a "pattanós" gombok, amik Kapton fóliával (hő- és mérettartó, ezen felül nagyon vékony, valamint védi a kontaktust) vannak rögzítve a nyákhoz.

A forrasztási oldalra bármit lehet tervezni.

A grafikát Corelben készítem, mivel rendkívül méretpontosan lehet vele tervezni.
Az előlap grafikája pauszra kinyomtatva. Azért jó a pausz, mert részlegesen átlátszó, így LED-ek is tervezhetők az előlapra (tipp: 1206-os LED-ek kb. olyan magasak, mint a nyák, síkban elrejthetők egy furatban).

A pauszból snitzerrel kivágva a kijelzőnek ablak, kapcsoló és egyéb nyílások.
Az előkészített pausz sima irodai laminálón laminálva, utána kontúrvágás.

Ha nagyon ráérek, akkor a kijelzőnél kiszabott ablakot kipótolom hőálló írásvetítő fóliából és úgy laminálom össze őket (ez elég tökölős meló, mert nem szabad, hogy a rétegek egymás alá csússzanak).

Átmenő, kör alakú nyílásokhoz bőrlyukasztót használok (ócó kínai kivágócka, szok-szok mérettel).

Kétoldalas ragasztószalaggal hátoldalon befed, a "pattanó" gombok körül 1-1 mm hézagot tartva. A kétoldalas ragasztó fogja távoltartani a gomboktól az előlapot, így a gomb nem dudorodik ki, az előlap szép sima lesz.

Magabiztos kézzel (előtte 1-2 feles, kinek hogy... :D) a nyákra felragaszt.

Lehet, hogy nem ipari gépeken készült fóliás előlap, viszont olcsó és akár hetente lehet cserélni az előlapot.

A "pattanó" gombokat régi mobilokoból szoktam bányászni, átmérő 4-5 mm-est.
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
broland
Tranzisztorgyógyász

Sziasztok

Köszönöm a segítséget, próbálkozom egyet :)
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Kétoldalas nyák előlap méretben nem olcsó :( .
A CNC marógépet kellene lassan már összerakni.... Így gyorsan lenne előlap. Csak az a szabad hétvége hiányzik... A váz+mechanika kész. Így aztán nagyüzemben mehetne előlap marása. A nyomógombok mögött nyáklap, az rögzíthető, LCD előlapba belemarva.
A fedőfólia meg jól mutatna....

És mégse >5 eFt egy előlap.- És akkor még doboz, és egyebek sehol...

Gomb helyett az enkóder is megoldás lehetne.... Az csak 1 furat :) és 3 gomb: fel/le, megnyomás...
broland
Tranzisztorgyógyász

Én kicsit "könnyebben" vagyok, mert van laser-es vágó, gravírozó a közelemben. A készülés doboza sima ABS, a kijelző fekete fém kerete lesz az előlapba belevágva, majd a pausz kitakarja a nem odaillő részeket. A pattogós gombokon még gondolkozom, igazán az lenne a csinos, de nem tudom, hogy hogy lehetne igényesen a kapcsolóhoz menő vezetékeket eltüntetni. Vagy maratok nyákból kontaktot, és belevágom azt is.

Még gondolkozom erősen. :roll:

Üdv Roland
broland
Tranzisztorgyógyász

Sziasztok

Na megtörtént az első pausz laminálás.
Háááááát, ez nem az aminek én elképzeltem! :(
Miután kihült, tiszta ragya az egész. Kézzel is érzem benne a hullámokat.
Ezt nem fogom felragasztani. Nem én lamináltam, hanem a nyomdában tették meg. Elnyomtak valamit??? Ezzel már nem lehet mit kezdeni ügye?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv Roland
winnerbt
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

Ennek az enkódernek elektronikus vagy mechanikus a kimenete?
Mert ha mechanikus, akkor én nem bíznék abban az állapotváltozásban, amikor mindkét jel egyszerre változik. De kíváncsi vagyok az eredményre (meg arra a fazonra, aki ezt kitalálta...)
JAni
M_attila
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: M_attila »

Üdv Mindenkinek!

Eddig csak olvastam a fórumot, de most megosztanám, én hogyan csinálok előlapot!
Kicsit hasonlít nobady_hun kollégájéhoz.
Ha kijelző is van, akkor első rétegnek kétoldalas öntapadó (kijelzőnél kihagyva), utána telibe írásvetítő fólia, majd újabb kétoldalas ragacs, rá az igény szerinti színű, vastagabb papírra nyomott "grafika", lezárásként pedig átlátszó, öntapadós műanyag tapéta. A kijelző helye a grafikán és az átlátszó tapétán szikével kivágva, így ott kis negatív perem van a kijelzőnek. Ha nincs kijelző, értelemszerűen az írásvetítő fólia (és az egyik sor kétoldalas ragacs) kimarad.
A grafikát legutóbb a Protel-lel csináltam. Tudom, nyák tervező :), nem erre való, de mivel gyakrabban használom, mint a Corel-t, jobban megy a kezelése. Evvel is tudsz tized mm-es felbontást és egyszerűbb alakzatokat, nyomógombokat és szöveget is lehet vele csinálni, valamint tükrözhető is a nyomat. Egyszínű előlapokhoz tökéletes!
A laminálás akkor szokott hullámos lenni, ha a szükségesnél magasabb hőfokon csinálják. Utólag nem tudsz vele mit kezdeni, mert már megnyúlott a fólia, attól hullámos :?

Jó kísérletezést!
Attila
szovhoz
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: szovhoz »

A bopla dobozai között néz szét!

Amúgy én a helyedben venék tokozatos dobozt panelre feltenném a kijelzőt mikor gombokat és sima fóliát német minőségben csinálnak hozzá 700 ft-ért.
-= STK500 =-
nobody_hun
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: nobody_hun »

broland írta:Sziasztok
Miután kihült, tiszta ragya az egész. Kézzel is érzem benne a hullámokat.
Bizony, ahogy M_attila írta, túl nagy hőfokon (vagy gyenge minőségű fóliával) csinálták.
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
BCsoft
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: BCsoft »

Sziasztok.
Itt lehet néhány típusú fólia tasztatúrát kapni, pl. ilyet:http://www.tme.eu/html/HU/univerzalis-1 ... pelny.html.
Ha ez segítség. :idea:
A felső részén ki lehet vágni a kijelző helyét.
intersec
Újonc
Újonc

Doboz

Hozzászólás Szerző: intersec »

Sziasztok 190x190x70 femdoboz, most gyartatom, akit rdekel van olcson
kijlzo nyilassal is lhet rndlni vagy ledfuratokkal

gondi.barnabas@gmail.com (1600-2200 kozott darabszamtol fugg) kete kuldok emailban
gomy
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: gomy »

Szevasztok!

Házi előlap gyártásához kellékeket itt is érdemes keresni:
http://nagyker.emlekbazis.hu/kategoria/ ... gokra.html

Én nyákgyártáshoz használom, mert csak
-tervez (eagle)
-nyomtat (laser)
-vasal (160 fokon)
-marat (vasklorid)

Nagyon korrektek, kisebb mennyiséget is küldenek postán. 10 db A4-es ívet rendeltem utánvéttel.
WALacky
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: WALacky »

Szia Mindenki!

Kedves Gomy!

Ha nem titkos a recept, lszi áruld el nekem, melyik papírt használod a NYÁK készítéshez :?: Ha van tapasztalatod, kérlek azt is oszd meg velem: van-e különbség a PNP fóliához képest :?:

Üdv.: W.A.
Válasz küldése