Arduino HIBA
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
Arduino HIBA
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51
Ezze a hibával találkozott valaki sok angol lapon látom ezt.
AVRISP-fel feltöltöm a bootloadert, majd soros porton arduinoval feltöltök egy progit szépen fel is megy másodszorra már nemjó és hozza a hibát. Ötlete valakinek?
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51
Ezze a hibával találkozott valaki sok angol lapon látom ezt.
AVRISP-fel feltöltöm a bootloadert, majd soros porton arduinoval feltöltök egy progit szépen fel is megy másodszorra már nemjó és hozza a hibát. Ötlete valakinek?
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
Próbáltam a BOOTRST bepipálva és 512k-ra van állítva.
Amúgy nem arduino panelba van mert azon az ft232 meghalt tuti már a soros portként se látja az eszközt.
Megépítettem próbapanelen és egy OBD interfacet kaptam szét ahonnan direktbe kivezettem az FT232BL-ről az RX és TX lábat. Első feltöltés megy másdik soha.
Összehasonlítottam a bootloader és az első soros kommunikáció utáni HEX fájlt és átírja a bootloadert.
Ötlet?
Amúgy nem arduino panelba van mert azon az ft232 meghalt tuti már a soros portként se látja az eszközt.
Megépítettem próbapanelen és egy OBD interfacet kaptam szét ahonnan direktbe kivezettem az FT232BL-ről az RX és TX lábat. Első feltöltés megy másdik soha.
Összehasonlítottam a bootloader és az első soros kommunikáció utáni HEX fájlt és átírja a bootloadert.
Ötlet?
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
- martinus115
- DrótVégénSzéndarab
Arduino bootloader
Saját építésű arduinoval próbálkoztam, és ugyan ezt a hibaüzenetet kaptam. Róbert tanácsára sikerült a helyes fuse biteket beállítani, azóta kifogástalanul működik a feltöltés.
Köszönet érte.
Köszönet érte.
Sziasztok!
Kb. másfél éve kezdte ugyanazon hibajelenséget produkálni, mint a nyitó hozzászólásban.
Egyéb okok miatt el lett temetve a fiók mélyére, most előszedtem.
Én semmiféle égetőt stb.-t nem használtam, csak az AVR-Duino-t USB kábellel.
Teljesen jól működött, egy idő után azonban a már megírt IC-t nem volt hajlandó felülírni, az újat megírta EGYSZER, utána hibaüzenet mint fent.
A sima HelloWorld-öt sem tölti be.
ARDuino 014-022-ig kipróbáltam mindent, de ugyanazt csinálja.
Az USB fölötti LED villog, az RxTx felvillan egy rövidet mikor csatlakoztatom, utána meg se nyikkan.
Elég amatőr vagyok ezekben a dolgokban, valószínűleg fusebiteket meg hasonlókat nem tudtam elállítani.
ATMega328-cal megy, van 5db, ebből 3 már ilyen, nem mertem a továbbiakat piszkálni.(Bölcsis
) Ovis szinten el tudnátok magyarázni, mit csináljak?
Kb. másfél éve kezdte ugyanazon hibajelenséget produkálni, mint a nyitó hozzászólásban.
Egyéb okok miatt el lett temetve a fiók mélyére, most előszedtem.
Én semmiféle égetőt stb.-t nem használtam, csak az AVR-Duino-t USB kábellel.
Teljesen jól működött, egy idő után azonban a már megírt IC-t nem volt hajlandó felülírni, az újat megírta EGYSZER, utána hibaüzenet mint fent.
A sima HelloWorld-öt sem tölti be.
ARDuino 014-022-ig kipróbáltam mindent, de ugyanazt csinálja.
Az USB fölötti LED villog, az RxTx felvillan egy rövidet mikor csatlakoztatom, utána meg se nyikkan.
Elég amatőr vagyok ezekben a dolgokban, valószínűleg fusebiteket meg hasonlókat nem tudtam elállítani.
ATMega328-cal megy, van 5db, ebből 3 már ilyen, nem mertem a továbbiakat piszkálni.(Bölcsis