Proteus
Proteus
Hello! Valaki leírná nekem lépésről lépésre hogy hogy lehet kipróbálni egy megírt programot ebben a programban... Pl a led villogtatót. Mert hiába csinálom meg meg töltöm bele, nem csinál semmit.
-
Elektrocsib
Valaki használja a bascomot és proteust együtt? Az alap LCD rutin nem működik a proteuson, csak az lcd4busy rutin. A 1wire eszközökkel is gondok vannak. Most épp egy DS18B20 a szimuláció alanya. Az ID-t szépen kiolvassa még felfűzött szenzorok esetén is, de nem hajlandó crc helyes hőmérsékletet beolvasni egyetlen szenzorrol sem (ha csak egy van jelen, akkor sem). Természetesen a konverziós idő ki van várva. Minden lehetséges, neten lévő bascom kóddal próbáltam, de ugyanez. Ebben megint csak a bascom lehet a ludas, mert gcc kóddal rendesen megy a szimuláció. Érdekelne, hátha belefutott már valaki és tudja a megoldást, mert egész délutánom ráment és semmi eredmény..
Köszi, de valósban nekem is működik. A további fejlesztés könnyítése miatt szimulátorban kell(ene) működnie a dolgoknak. Egyébként levettem az időzítéseket a proteusban a szimulált érzékelőn és most hajlandó ott is működni. A furcsa, hogy az időzítési értékek a gyári adatlap alapján voltak kitöltve, és mint mondottam, C progi szimulátorban is viszi. Na mindegy, mostmár megy mindenhogy, de nem lopja be magát a szívembe a bascom ezek miatt az apróságok miatt.. Egy teljes nap ment veszendőbe az LCD és a DS18 szimu alatti működésére bírására, amiért egyértelműen a bascom a felelős. Még szerencse, hogy valós áramkörökben a perifériák határértékek alatt maradnak, különben nem tudom mi működne egyáltalán..Robert írta:Milyen progival küldöd meg? Beégetem valós chipbe (M8 vagy M128) , és megnézzük mi jön ki belőle...
Ha már Protheus:
M128 BUS-ra nem tudok csatlakoztatni LCD-t. Szimulációban a lábon kijönnek a jelek, de az LCD lábain már nem változnak. Named wire-el kell gondolom bekötni a BUS-ra a vackaimat...Vagy valakinek lenne portra szétszedett M128 alkatrésze, az jól jönne (már ami működik a szimulátor alatt). Különben M8 programok szépen futottak eddig, csak ez a BUS akaszt meg. Ötlet?
JAni
M128 BUS-ra nem tudok csatlakoztatni LCD-t. Szimulációban a lábon kijönnek a jelek, de az LCD lábain már nem változnak. Named wire-el kell gondolom bekötni a BUS-ra a vackaimat...Vagy valakinek lenne portra szétszedett M128 alkatrésze, az jól jönne (már ami működik a szimulátor alatt). Különben M8 programok szépen futottak eddig, csak ez a BUS akaszt meg. Ötlet?
JAni