Kapcsolóüzemű tápok.

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Allspark
Bitmanipulátor

Kapcsolóüzemű tápok.

Hozzászólás Szerző: Allspark »

Hali

Van egy kapcsolásom amit egy kapcsolóüzemű adapterrel szeretnék tápolni.
Az lenne a kérdésem hogy ehhez kell valamiféle szűrőáramkör vagy már benne van az adapterben? Nincs ráírva hogy kapcsolóüzemű de a boltban mondták hogy az.
Erről lenne szó:
http://www.mosopower.com/ProductInfoExh ... t-001.html
Köszönöm.
tibi
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: tibi »

Szia!

A specifikációban fel van tüntetve, hogy a kimeneti feszültségváltozás nem lépi túl az 5%-os szintet, még maximális terhelés mellett sem (ami 5V esetén +-0,25V).
A oldal alján táblázat szerint a 3,3-8V változat kimeneti feszültségének hullámossága pedig max. 60mV (p-p).

Ha be lehet rajta állítani a pontos 5V-ot, én simán rákötném. De ha biztosra akarsz menni, akkor tegyél be még egy 5V-os stabkockát!
Allspark
Bitmanipulátor

Hozzászólás Szerző: Allspark »

Rendben köszi, ezeket nem vágtam.
Ez egy fix 5v-os példány, akkor ezt simán ráköthetem.
Még egyszer köszönet.
tetye
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: tetye »

Sziasztok!
Van egy komoly gondom. Van egy avr-es áramkör amit most raktam össze. Ha usb 5v-ról megy akkor hibátlanul működik, de ha saját tápról akkor vannak bajok teljesen megbolondul az egész, mintha a táppal lenne a baj, de teljesen stabil 5v-ot ad. Rakok fel egy rajzot róla.
Szkópom nincs. A fekete táp a bal felső sarokban egy 230V/9V1A es kapcsi, dugasztáp.
Teljesen megörül tőle a cucc, soros porton is és a kijelzőn is csak összevisszaságok vannak a kimeneti lábak is össze vissza lebegnek. Az AVR 11,0592 Mhz külső kristályról megy, két lába 27pf-el GND-re húzva, háza szint úgy. Ha az X ponton megszakítom és USB ről táplálom akkor hibátlan stabil. Ha az adapter helyett kapja az USB 5v-ot akkor is jó csak kisebb picit a fesz. mert step-down ic van ugye a tápban. De ha oda adok pl akku 12 v -ot azzal is jó csak ezzel az adapterrel nem és ebből van csak amit tudok hozzá használni mert se egy pc-t se egy akkut nem rakhatok oda. Ha vannak ötletek azt köszönöm!Kép
winnerbt
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

Gerjed a tápod. Ha nincs szkóp, akkor bajos kimérni. A másik eset az szokott lenni, hogy a kapcsitápokban van a pri-sec kör között egy 1-4.7nF-os potenciálkiegyenlítő kondi, így védőföldes rendszereknél furcsaságokat művel (-het), tehát nem mindegy, hogy hogyan dugod be a 220-ba. (nálam pl. ha az SPI programozó rajta a PC-n és a ketyerén és a táp fix 5V-os kimenetét használom, akkor beindul a belső hűtőventillátor)
Ha hibás a tápod, akkor gerjedhet a kapcsolófrekin vagy kb 3-10Hz-en kapcsolgathat.
Én kipróbálnám a cuccot hagyományos trafós táppal (úgy is van az elején step-down).
JAni
winnerbt
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

ja, még szokott olyan baj is lenni, hogy túl kicsi a terhelés. Némelyik konstrukciót legalább 100mA-el terhelni kell.
(próba egy 100ohmos ellenállat kisidőre a bemenetre)
JAni
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ha közel a 2576-os IC/tekercs a holmihoz, akkor az is megszórhatja induktívan mindenfélével (48kHz az üzemi frekvenciája :( ). Nálam csipogó morgott, mert közelre tettem....
muszer
Biztosítékgyilkos

Hozzászólás Szerző: muszer »

Extrém esetben a két táp frekije közel azonos is lehet, ami szerintem gondok okoz. Valamelyik tápot jobban be kellene terhelni próbaképpen, vagy esetleg a 100uH-t cserélni más értékre hogy elhangoldójon a rezgőkör.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Hülye tipp:
Az adapter "terhelése" erősen kondenzátoros jellegű :P. mi van, ha soros diódás raksz a betáp részre a adapter és a saját panel közé?

Nem lehet hogy van egy tápzsinórod + 1000uF kondid és terhelésként nem tudja lekezeni a falitáp?
tetye
Chipgyilok

Soros diódát próbáltam, nem jött be.
Terhelni is próbáltam 1,6w os ventivel is 120R -al is hibázik. De trafóról vagy akkuról jó.
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

A rajzodon a Reset és a Test közé hiányzik a 100n kondi!
:?:
muszer
Biztosítékgyilkos

Piros x helyére egy LC-tag?
tetye
Chipgyilok

x nél R-C-t próbáltam. az nem jött be, a 100nf ott van csak lemaradt. L-C-t még kipróbálom, de milyet?
muszer
Biztosítékgyilkos

Szkópot nem tettél még rá csak úgy kíváncsiságból, hogy mit produkál az X helyén a tápfesz?
Meg kellene nézni, hogy az LM2576 bemenetén van-e valami abnormális dolog a tápfesszel.

Én első körben a dugasztáp felől érkező tápot próbálnám meg valamilyen formában módosítani.
- 1000uF lecsökkentése drasztikusan 10-100uF-ra (Cin) + dugasztápot megterhelni próbaképpen 100-200mA-rel
- C in elé induktivitás (ami van otthon próbaként)

Vagy az LM adatlapjáról, a végére a szűrőtag:
Kép

Ha nagy hülyeséget írok, akkor szóljatok... :lol:
tetye
Chipgyilok

Próbáltam így is. Meg untam és már nincs több tippem. A szkóp se nagy tudású sajna. Beraktam a kapcsitáp helyett egy 7805-öt, melegszik is de nem tudok jobbat.
Válasz küldése