Most persze át kell gyurnom az egészet és kiprobállgatnom.
Kapu, ja rémlik még de mint látod igen ritkán kell ilyesmikkel foglalkoznom és igy mindig kopik ahelyett hogy gyarapodna
Az interrupt körűl forgolódok (avval megy) és igen nem akarom bevenni még, hogy egy egyutasitásos részletben a poling megoldás ne lenne gyorsabb. Ezért csak a (számomra) lehető legegyszerűbb példát hoztam amit igy is próbállok ki, ha megy akor már fejleszthetem mert tudom, hogy ez a rész tuti OK. Nekem igy átláthatóbb, megérthetőbb nektek talán nem de azt meg én honnan tudhatnám, akkor nem lenne ez a proglémám már rég:-) Ugyhogy legyetek elnézőek. Nem véletlen a névvállastás Meschu:-)
Itt meg emigyen filóztam:
Do
If Szenzor = 1 Then Ujszenzor = 0 Else Ujszenzor = 1
Olvastam valahol, hogy ez igy egy sorban megy. Most tehát biztos hogy nem lehetnek egyenlőek gondoltam akármi is a Szenzor állapota jelenleg.
namost bekapcs
Portd.5 = 1
Loop Until Szenzor = Ujszenzor
most megnéz mi a helyzet a Szenzorral, az meg válltozott de az Ujszensor nem, tehát most egyenlőeknek kell lenniők.
Gyanitottam persze hogy megint ujra az Ujszenzort is átirja de miért, erre nem volt itt ennél a lépésnél utasitva?
Mivel nyilvánvalóan nem igy van fordúltam hozzátok.
Persze a flagokat nem egyenként kell, de az itt esetleges hibát is ki akartam eleve kerülni, biztos ami biztos jeligére. A Próbálgatásra és megértésre nekem igy tünt biztossabbnak.