Meg ki tudja, lehet a következő tanfolyam már nem ingyenes lesz!
60 nap alatt Arduino tanfolyam
kapu48 hozzászólására
Mi tartott vissza eddig az Arduino komolyabb megismerésétől?
1.: Alapból nem tudja kezelni csak azt a pár (3?) Arduino-ós boardot!
Ez nagyon korlátozza a lehetőségeket.
2.: Az egyéni név választások, amihez kel 1+ táblázat, hogy értelmezni tudjam a ATMEGA gyári nevekhez igazítva.
3.: Nincsen eredeti Arduino UNO-m, lenne Arduino MEGA -M128 hasonmás azt meg alapból nem javasoljátok.
Mi szól mellette? Hogy teljesen zárt project? Jóformán csak LED villogtatásra jó, kiegészítők panelok nélkül.
Nos szerintem a boardválasztás, még egy picit jobban belesűlyedve a uC választás nem annyira vészes.... Emondható, hogy az Ardunio kompatibilitás-széleskörű felhasználás jegyeket is felvette az utóbbi időkben... Maga az oldalon megtalálható alapboardok mögött számos implementáció van AVR-kre, ARM-kre, sőt dsPIC-ekre, PIC-ekre.... Hogy csak párat említsek: Pinguino, Mapple, chipKIT Max32, Amicus18, Arduino-tiny,...
RÁADÁSUL az Arduino-t rálehet bírni, hogy használható legyen az összes Atmel chippel!!! Infó: ITT!
Ezek mellett az Arduino-nak számos előnye van, mind shield, mind funkcionális és elterjedési szempontból, mondhatni nagyon nagy támogatottsággal bír.... Erről Robi cikkei gyönyörűen beszámolnak magyarul....
Bocz Hunor-Chris
" A tudás nem az, hogy minden a fejekben van. A tudás az, hogy
- tudom, hogy kitől/merre kell kérdezni,
- tudom, hogy melyik könyv, hol írja le..."
A fórum meg az egyszerű és a bonyolultabb kérdésknek a helye. Pl. még nem jött olyan kérdés, hogy
- a LED hosszabb vagy rövidebb lábát kell a +ra kötni?
Pedig a tanfolyamba _direkt_ nem írtam bele... Hátha valaki rákérdez... De eddig csak nem, a feliratkozott és olvasott >200 emberkéből...
Mindenféle kérdés, javaslat jöhet. a tanfolyami anyag az _olvasókért_ van és nem az írójának a szómenési igényének kiírására... (Tudom, nem mindig látszik)
- tudom, hogy kitől/merre kell kérdezni,
- tudom, hogy melyik könyv, hol írja le..."
A fórum meg az egyszerű és a bonyolultabb kérdésknek a helye. Pl. még nem jött olyan kérdés, hogy
- a LED hosszabb vagy rövidebb lábát kell a +ra kötni?
Pedig a tanfolyamba _direkt_ nem írtam bele... Hátha valaki rákérdez... De eddig csak nem, a feliratkozott és olvasott >200 emberkéből...
Mindenféle kérdés, javaslat jöhet. a tanfolyami anyag az _olvasókért_ van és nem az írójának a szómenési igényének kiírására... (Tudom, nem mindig látszik)
- oregharcos
- Újonc