USB AVR ISP (TavIRisp, AVR910)
- gammasugarzas
- Újonc

USB AVR ISP (TavIRisp, AVR910)
Hy! Rendeltem a webshopbol egy USB-s AVRISP-t. Epitettem egy Atmega 32-es panelt. A programozo az AVROSPII-ben nem tudja magatol detektalni, azonban mintha pl. a fuse biteket mintha kiolvasna mikor beallitom hogy milyen kontroller. Amikor egy programot szeretnek raolteni egy teljesen egyszeru led vilogtatot, a verifynal kiirja, hogy not equal. Gondoltam rossz a panelem, es vettem egy dip tokos Atmega 32-t. Azonban ezzel is ugyanezt csinalja. Mi lehet a problema?

-
Robert-
A felprogramozás nem megy végbe.
Az ISP lábak el vannak kötve.
Tápot kap az IC a programozás alatt?
Ha nem detektálja akkor elkötötted.Az autodetectnek látnia kell. A múlthéten M32 DIP-et programoztam vele 22 db-t..... Sok időm volt:).
Szóval: Chipre tápot adni.
Kvarc/órajel jol legyen beállitva. ISP jól legyen bekötve.
COM portot beállitani. Sebességet szintén. AVRISPt meg kell tudni nyitni, COM hibát nem irhat ki.
Az ISP lábak el vannak kötve.
Tápot kap az IC a programozás alatt?
Ha nem detektálja akkor elkötötted.Az autodetectnek látnia kell. A múlthéten M32 DIP-et programoztam vele 22 db-t..... Sok időm volt:).
Szóval: Chipre tápot adni.
Kvarc/órajel jol legyen beállitva. ISP jól legyen bekötve.
COM portot beállitani. Sebességet szintén. AVRISPt meg kell tudni nyitni, COM hibát nem irhat ki.
- gammasugarzas
- Újonc

- gammasugarzas
- Újonc

- gammasugarzas
- Újonc

Szia,
Mi volt?
Amúgy szabvány ISP bekötés.
Lábkiosztásgyűjtemény:
http://www.equinox-tech.com/products/details.asp?ID=360
Az 6 ill 10 lábú. MOSI/MISO/SCK/Reset/+/GND.
Nálam a + nincs bekötve, azt az USBről kapja a holmi.
Mi volt?
Amúgy szabvány ISP bekötés.
Lábkiosztásgyűjtemény:
http://www.equinox-tech.com/products/details.asp?ID=360
Az 6 ill 10 lábú. MOSI/MISO/SCK/Reset/+/GND.
Nálam a + nincs bekötve, azt az USBről kapja a holmi.
- gammasugarzas
- Újonc

Szia.
Én is rendeltem tőled usb programozót, asszem valamit elbaxtam
eddíg működött, és most meg nem ismeri fel a program a programozót.
Asszem az én hibám volt a baleset mert fordított tápot kötöttem a próbapanelomra, csak a +5v volt rákötve a földet akkor még nem raktam
rá észrevettem közben a hibát. Sajnos az isp kábel még rá volt dugva
Azóta nem ismeri fel a program a programozót. A Chipblaster AVR-t használom. A kétszínű led meg az adatforgalmi led ugyanúgy működik csak semelyik programmal nem programoz már.
Mit lehet ilyenkor tenni? Meg lehet valahogy javítani?
Mért van az ha átdugom másik USB portra újból feltelepíti a szoftverjét
és új COM-portot oszt ki neki és már nem is hajlandó visszamenni a régire?
Bocs a sok kérdésért.
Én is rendeltem tőled usb programozót, asszem valamit elbaxtam
eddíg működött, és most meg nem ismeri fel a program a programozót.
Asszem az én hibám volt a baleset mert fordított tápot kötöttem a próbapanelomra, csak a +5v volt rákötve a földet akkor még nem raktam
rá észrevettem közben a hibát. Sajnos az isp kábel még rá volt dugva
Azóta nem ismeri fel a program a programozót. A Chipblaster AVR-t használom. A kétszínű led meg az adatforgalmi led ugyanúgy működik csak semelyik programmal nem programoz már.
Mit lehet ilyenkor tenni? Meg lehet valahogy javítani?
Mért van az ha átdugom másik USB portra újból feltelepíti a szoftverjét
és új COM-portot oszt ki neki és már nem is hajlandó visszamenni a régire?
Bocs a sok kérdésért.
Kérdések:
USB port működik? Azaz az eszközkezelőben megjelenik, mint USB eszköz és COM port?
A 2 színű LED elindul szépen villog és beáll az egyik színre?
Amit nézz meg: A tüskesor fele menő GND nincs e elpárologva/megszakadva. Valószínű ennyi lesz csak a probléma. Meg a MOSI/MISO/SCK/RST lábak nem e sérültek az ICig. Igaziból a földkábelre tippelek...
A Programozót - ha nincs is a semmi baja - akkor hiperterminal alatt is megszolaltathatod. Paraméterek:
19200 vagy 115200 bps, többi marad, átvitelvezérlés nincs.
A kis "i"-t lenyoma a a programozó visszaadja az azonosítóját.
A sebességbeállítás az csak a USBre rádugáskor alakul ki (Initkor), a Jumper függvényében. Ha nincs rajta/nincs jumer, akkor 19200, ha van, akkor 115200 bps.
A programok közé (File cserebere a modulok közt : http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Upload) felraktam az USB driverpucolot.
Az FTCleant kell elindítani, nem kell semmit változtatni.
Nálam a VID:FTDI az egyedüli beállítás.
USB port működik? Azaz az eszközkezelőben megjelenik, mint USB eszköz és COM port?
A 2 színű LED elindul szépen villog és beáll az egyik színre?
Amit nézz meg: A tüskesor fele menő GND nincs e elpárologva/megszakadva. Valószínű ennyi lesz csak a probléma. Meg a MOSI/MISO/SCK/RST lábak nem e sérültek az ICig. Igaziból a földkábelre tippelek...
A Programozót - ha nincs is a semmi baja - akkor hiperterminal alatt is megszolaltathatod. Paraméterek:
19200 vagy 115200 bps, többi marad, átvitelvezérlés nincs.
A kis "i"-t lenyoma a a programozó visszaadja az azonosítóját.
A sebességbeállítás az csak a USBre rádugáskor alakul ki (Initkor), a Jumper függvényében. Ha nincs rajta/nincs jumer, akkor 19200, ha van, akkor 115200 bps.
A programok közé (File cserebere a modulok közt : http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Upload) felraktam az USB driverpucolot.
Az FTCleant kell elindítani, nem kell semmit változtatni.
Nálam a VID:FTDI az egyedüli beállítás.