Lassú Tools menü

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
macsek
Bitmanipulátor

Lassú Tools menü

Hozzászólás Szerző: macsek »

Arduino 1.0.1 keretrendszert telepítettem Windóz Vistára (működik). Előtte nem volt arduinom.

UNO-val és duemillanove "kompatibilis" :oops: alappanellel próbáltam/használom.
(Sajnos csak telepítéskor tűnt fel, h a duemillanove jellegű lapon nem FTDI hanem olcsóbb, PL2303 usb illesztő van, de feltettem a meghajtóját és műxik)

Érdekes módon a Tools menü (amiről olvastam, h valami bővíthetőség miatt minden betöltéskor aktuálisan legenerálódik - már ha jól értettem) nagyon lassan jön be. Most éppen 18 másodpercet mértem.
Minden más normálisan működik.

Nem számít, h UNO vagy duemillanove van rádugva.

Mi lehet a lassulás oka, illetve hogy lehetne mexüntetni?

Előre is köszönöm a segítséget.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Javaslat: Arduino 1.0.1 helyett a Arduino 0023-at tedd fel (elvan egymas melletta 2 verzio).
Sajna ezt a verziót (1.0 és 1.0.1) az Arduino VISTA néven emlegetik.... :P
macsek
Bitmanipulátor

Hozzászólás Szerző: macsek »

Köszi a tippet.
A megoldás végül máshol volt.

Ennek a hibának van külön bejegyzés az Arduino Troubleshooting oldalon:
Why does do the Arduino software and the Tools menu take a long time to open (on Windows)?
Why does do the Arduino software and the Tools menu take a long time to open (on Windows)?

If the Arduino software takes a long time to start up and appears to freeze when you try to open the Tools menu, there by a conflict with another device on your system. The Arduino software, on startup and when you open the Tools menu, tries to get a list of all the COM ports on your computer. It's possible that a COM port created by one of the devices on your computer slows down this process. Take a look in the Device Manager. Try disabling the devices that provide COM ports (e.g. Bluetooth devices).
http://arduino.cc/en/Guide/troubleshooting#toc14

De ebből semmi használható nem derül ki. Csak nem akarunk kék fogat meg mindenféle egyebet ki/be kapcsolgatni valami rosszul megírt windóz driver miatt...

A megfejtést végül ITT leltem meg:
EZT a fáljt kell letölteni, kicsomagolni az arduino-1.0.1 könyvtárunkba, ahol az eredeti rxtxSerial.dll fáljt átnevezhetjük vagy kihajíthatjuk.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ha BlueTooth az az Arduino-s eszköz _elé_ kerül kiosztásra (pl. BT: COM3, ARDUINO MEG: COM6), akkor hibaüzenettel 1 perc molyolás után kilép!
Megoldás: BT letiltása vagy átrakása későbbi COM portra...
Válasz küldése