Egy fura problemaval talaltam magam szemben egy Arduino R3-mal es egy 16x2-es LCD-vel. Mind az LCD, mind a soros kommunikacio tokeletesen mukodik, az LCD-n meg tudom jeleniteni a PC-rol, serialon keresztul kuldott adatot mindenfele gond nelkul. Szoval ez igy mukodik. Ellenben irtam egy alkalmazast, ami aktivan hasznalja az LCD-t (karaktereket futtat rajta), am amint ezen programba megprobalom integralni a soros kommunikaciot, azonnal elhal az egesz. Ugy tunik, hogy meg a Serial.begin hivason sem jut keresztul. Ellenben amint kiveszem az LCD-t hasznalo kod hivasat, egybol mukodni latszik.
A programom nagy vonalakban igy nez ki: a loop() fuggvenyben egy ciklus bizonyos feltetelig sajat keszitesu karaktereket futtat a kijelzon, majd egy bizonyos feltetel teljesulese utan a loop() ujrakezdodik az LCD torlesevel. Ebbe szeretnek beleszolni soros porton kuldott uzenetekkel, de sajnos sikertelenul. A setup()-ban az LCD fenyerejenek bekapcsolasan, sor- es oszlopszam beallitasan valamint a Serial inicializaciojan kivul nincs mas kod. Az alkalmazas logikai resze (egy osztaly peldanya) globalis valtozoban inicializalodik, ezt nem is kell kommenteznem, mindegy, hogy megtortenik vagy sem, egyedul a loop()-ban levo kod latszik elrontani a mokat.
Mi lehet a gond? Tudtok tippet adni, hol tudnek elindulni? Esetleg tulsagosan memoriaigenyes a programom?
Ui. Azert gondolom, hogy a Serial.begin()-en sem jut tul, mert a kozvetlen ezutan levo kuldes sem tortenik meg (legalabbis a soros monitoron nem latom).