Arduinon belül szeretnék csinálni egy "pontos" órát (16MHz-es kristály helyett egy 32768Hz-es kristállyal), de most a példa kedvéért egy 1 másodpercenként felvillanó leddel is beérem(ha ez megy onnantól már csak egy kis egyszerű programozás a perc, óra).
Én mindezt úgy gondoltam, hogy az atmega 328-as avr-t úgy állítom be, hogy a belső 8MHz-es óráját használja, így a 16Mhz-es külső kristály helyére be lehet tenni az órakristályt. (ezt már megoldottam, belső óráját szépen használja).
Úgy tudom h a Timer2-essel lehet túlcsordulást vizsgálni a külső kristályon, ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehetséges ez? (ehhez nem találtam igazán jó leírást)
Ezután természetesen interrupt-ot és a sleep-elést is meg kéne oldani (,de ehhez már bőségesen találtam leírást).
Az atmega 328-ast természetesen kitettem próbapanelre, csak így lehetett mellétenni az órakristályt. Szeretném leszögezni, hogy nekem az avr-ezés csak laza hobbi, nem célom professzionális szinten űzni ezt, ezért ha valamit nem értek, vagy rosszul gondoltam nézzétek el nekem és javítsatok ki!
Üdv.: Ecku01