Sziasztok !
Duino /R3 panelem van. A fórum olvasgatása után már Arduinoból elindult a programozás (a beépített bootloaderen keresztül USB-ről).
De nekem is Duemilanove-ra kellett állítani a panelt a, a programozót pedig Arduino as ISP-re .
Így már sikerült égetni , tehát elvileg az FT232 driver jó.
A virtuális COM portom = COM2 ; a Bascom-ból az Arduino programozót választom COM2-re 19200-al.
STK500 Sync , protocol error ill. not responding hibaüzeneteket kapok , és nem olvas semmit
2.0.7.5 Bascom Winxp SP2-vel.
(Rx vételeket látok a LED-en ,transmit nincs)
Van-e valakinek tippje ?
Köszi
Ernő
Arduinobol megy Bascombol nem
Re: Arduinobol megy Bascombol nem
Aha ....
57600-ra állítottam a sebességet és így már műxik , legalábbis az olvasás.
Most negprobálok írni is a chip -be.
Ernoe
57600-ra állítottam a sebességet és így már műxik , legalábbis az olvasás.
Most negprobálok írni is a chip -be.
Ernoe
Mit használsz?
- Bascom-AVR beépített Arduino programozót?
- külön levő duino.bat állományt?
A különálló esetén:
- program: duino2.bat
- paraméter: "{file}" "{eeprom}" COM2 328
- Bascom-AVR beépített Arduino programozót?
- külön levő duino.bat állományt?
A különálló esetén:
- program: duino2.bat
- paraméter: "{file}" "{eeprom}" COM2 328
A BASCOM beépített ARDUINO programozóját választottam ki DE 56700 sebességgel hajlandó csak menni , 19200-al nem.
Mostmár programoztam is bele egy led villogót a B portra hogy a 13-as LEDen lássam . Műxik
Érdekes , hogy viilog az általam beírt végtelen ciklusú periódussal , de időnként "döccen" egyet.
Ilyenkor valaki hozzáfordul az USB-n keresztül (innen táplálódik egyelőre), és resetel , vagy tesztel ?
Köszi
Ernő
Mostmár programoztam is bele egy led villogót a B portra hogy a 13-as LEDen lássam . Műxik
Érdekes , hogy viilog az általam beírt végtelen ciklusú periódussal , de időnként "döccen" egyet.
Ilyenkor valaki hozzáfordul az USB-n keresztül (innen táplálódik egyelőre), és resetel , vagy tesztel ?
Köszi
Ernő
OK. már nem is "döccen"...
Valszeg az volt a baj hogy galád módon a program területre beírtam két ASCII karaktert is direktbe a programozásnál hogy lássam beégeti-e . Beégette - de nem volt oda való
No ismerkedem tovább...
Üdv
Ernő
Valszeg az volt a baj hogy galád módon a program területre beírtam két ASCII karaktert is direktbe a programozásnál hogy lássam beégeti-e . Beégette - de nem volt oda való
No ismerkedem tovább...
Üdv
Ernő