Robert írta:A chip újraindulása a USB eldobást jelent!
Kell a watchdog?
Az USB feléledése _után_ indítsd el, és hosszú USB Timeoutot állíts be az inf állományban!
ATMega32U4 nem jó? Abban HW USB lenne....
Köszönöm, több dolgot is szeretnék kérdezni, ha nem gond egy post-ban leírom:
Ahogy néztem, az USB csak a bootloader idejére él, csak feltöltés módban.
Szerintem nem kell a watchdog.
A következő miatt gondoltam mégis rá: Az történt, hogy egy ATMEGA328-at tartalmazó eszköz (akvárium hőmérséklet mérés+hűtés) mellett a hosszabbító
kapcsolójával egy neoncsövet, egy akvárium levegőztető pumpát, és egy akvárium szűrőt is bekapcsoltam egyszerre, és az ATMEGA328 "meghülyült", amíg újra nem indítottam kézzel. Ez egy stabilizált 5V-os tápegységről ment közvetlen, egy 100 nF-os szűrő kondenzátorral. Az ilyen/hasonló esetekre, kell/jó lehet a watchdog?
Az ATMega32U4 és az FT232 is jó lenne, de ezekből nincs DIP tokos, az SMD-s alkatrészek forrasztása "projektet" várom, de még a nyák készítés is előttem áll. Ez a metaboard szuper jól működik, mert csak "rádugom" a számítógépre, és rögtön fel tudom tölteni a programját, de valószínűleg egy jó programozóval jobban jártam volna.

AVRISP MKII, vagy avr-dragon-on is gondolkodtam már, kérdés hogy melyiket érdemes beszerezni? (win8-hoz és linuxhoz)
A bootloader fordítás tapasztalatok:
Linux alatt akartam lefordítani, azt gondoltam hogy jobban járok mint Windows alatt, de több dologba is belefutottam.
- A fordítás elvileg sikerült, be kellett írni a makefile-ba az MCU típusát.
- Permission denied hibaüzenet a /dev/ttyUSB0-ra. ezen túljutottam root-ként
- Arduino ISP-vel akartam a bootloader-t feltölteni, gondoltam így telepítem a környezetet:
sudo apt-get install arduino avrdude - el kell olvasnom egy leírást, hogy hogyan telepítsem linux alá a környezetet, mert ez így nem lett tökéletes.
- A bootloader-hez adott makefile-t testre kellett szabni az arduino ISP-hez, de a feltöltés közepén van valami "elnyelt"/"nem egyértelmű" hibaüzenet, és kilép a make parancs.
- Egy bash fájlba, copy-paste-el betettem az Arduino IDE-vel kilogolt "arduino ISP-s" avrdude parancsot. Ezzel sikerült "feltöltenem" valamit, de az rögtön szétfagy, nem működik amit fordítottam.

Holnap folytatom...