Gomb nyomvatartásának ellenőrzése
Gomb nyomvatartásának ellenőrzése
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el az Arduino tanulmányozását, és elkezdtem készíteni egy LED es dolgot.
A ledeknek többféle felvillanási módját kezdtem el csinálni, de ehhez szükségem van egy olyan kapcsolóra ami váltja a módokat.
Eddig mindent sikerült megoldanom, de azt nem tudom sehogyan sem megvalósítani, hogy lekérdezzem a gomb nyomvatartását. Olyanra gondolok, hogy a gomb pl. 2mp-ig van lenyomva akkor történik valami..
Ezt hogyan lehetséges megvalósítani?
Nem rég kezdtem el az Arduino tanulmányozását, és elkezdtem készíteni egy LED es dolgot.
A ledeknek többféle felvillanási módját kezdtem el csinálni, de ehhez szükségem van egy olyan kapcsolóra ami váltja a módokat.
Eddig mindent sikerült megoldanom, de azt nem tudom sehogyan sem megvalósítani, hogy lekérdezzem a gomb nyomvatartását. Olyanra gondolok, hogy a gomb pl. 2mp-ig van lenyomva akkor történik valami..
Ezt hogyan lehetséges megvalósítani?
Re: Gomb nyomvatartásának ellenőrzése
Legegyszerűbb, ha lenyomásnál lekérdezed mennyi a millis() értéke elmented egy megfelelő típus változóba (legyen mondjuk oldtime), aztán a loopban ha millis()>oldtime+2000 akkor csináljon valamit.
A millis minek az idejet meri pontosan? A program futasatol eltelt ido milisec-be?
A bekapcsolástól kezdve eltelt időt.
Valamiért nem sikerül.
Kód?
Látatlanban csak ötletbörze....
Látatlanban csak ötletbörze....
Már sikerült!
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a segítséget!
Kód?
Hogy sikerült megoldani?
Hogy sikerült megoldani?
holex kódjával sikerült megoldani. Az előbb azért nem működött, mert egy fontos részt, véletlen kiraktam kommentbe.