Hogyan lehet kezelni egy egyszerű SD kártyát M8-cal? Láttam már kit-eket a neten - van belőlük temérdek, de konkrét kapcsolási rajzot, leírást, Bascom programot eddig nem találtam. Nem lehet olyan bonyolult - gondolom én. De szinte nulla információval nehezen tudok elindulni. Minden hasznos segítséget - elsősorban kapcsolási rajzot az illesztésre, és Bascom rutinokat szívesen látnék!
Legjobb tudomásom szerint, ha csak simán flash memóriaként akarod használni, akkor SPI buszon keresztül tudod ezt megtenni, ha fájlrendszer is kell, akkor AVRDOS! http://members.aon.at/voegel
Az AVRDOS oldalán azt hiszem találsz konkrét bekötést, és példaprogramokat is!
Ha jól tévedek, az avrdos fizetős. Nekem még egy régebbi bascom van meg, abban nincs benne. A Robi által jelzett verzióban ugyanaz az avrdos van benne, mint amit pkedvessy linkelt be?
Nem. Ez a kód (a $libek feleslegesek bele) a AT45 ill AT25 sorozatú Flash memóriák (DIP/SOIC8-as tok) inicializálását, méretmeghatározását és parancskódos matatását végzik...
Előfordul....
Ha nagyobb adatmennyiség kell, én az SD kártyásat javaslom, de ehhez igazán a M32 vagy nagyobb proci kellene....
Most készül egy supermega board, és azon lesz M128 és SD foglalat...
Az eredményről beszámolok...