Vezeték nélkül. Mit érdemes tudni róla?

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
Adamyno
DrótVégénSzéndarab

Vezeték nélkül. Mit érdemes tudni róla?

Hozzászólás Szerző: Adamyno »

Azért nyitottam ezt a topikot, hogy ha lehetséges akkor legyen egy hely ahol összegyűjtünk mindenféle tudást, tapasztalatot a vezeték nélküli shieldekről, modulokról.

Röviden leírnám, hogy én egy okos otthon rendszert tervezek, ami kezdésnek csak pár hőmérséklet + páratartalom mérőből állna, de később infrapaneleket tervezek rákötni és egyéb szenzorokat.
2 alap ötletem van. Az egyik, hogy legyen wifis minden és ha van egy jó router a házban akkor mindenki tud kommunikálni mindenkivel.
A másik ötletem az, hogy nincs router, hanem autonóm rendszer, aminek mondjuk a lelke egy Mega, a többi pedig nano vagy valami hasonló. Láttam többféle modult, van például az NRF24L01 ami 2,4GHz, de elvileg se nem wifi, se nem Bluetooth. A Bluetooth moduloktól azért félek, mert azoknak valóban kb. 10 méter a hatótávolságuk, ami nem elég. Vannak még az alacsonyabb frekik... tudtommal Magyarországon a 733MHz ami engedélyezett, de nem vagyok vele teljesen tisztában.
Talán az lenne a legjobb, ha a közponi modul wifis lenne, amin megy egy webszerver és ha szenzort adok hozzá akkor webes felületen konfigurálhatom, viszont a többi résszel valami alacsonyabb frekin tartja a kapcsolatot. Az itt a fő kérdés, hogy mik a lehetőségek, előnyök, hátrányok.
kukuri
Bitmanipulátor

Re: Vezeték nélkül. Mit érdemes tudni róla?

Hozzászólás Szerző: kukuri »

Én a 2. verziót preferálom.
Ha minden wifis akkor gyorsan összejön 20-30 egység. Nem tudom mi az a router ami hibamentesen lekezel ennyi eszközt. Főleg úgy hogy folyamatos kommunikáció kell az eszközök között. Ha pedig le is kezeli én nem szívesen élnék egy ennyire telezsúfolt wifi környezetben. Ki tudja milyen hatása van az emberi szervezetre ezeknek az eszközöknek ilyen használat mellett.
Válasz küldése