AVRgcc==>Arduino IDE forrás konverzió

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
csegebiga
Chipgyilok

AVRgcc==>Arduino IDE forrás konverzió

Hozzászólás Szerző: csegebiga »

Találtam egy "egyszerű" dallamcsengő kapcsolást a Hobbielektronika.hu oldalán.
Kép
Az áramkör lelke, egy ATtiny45 AVR mikroprocesszor. Pont ebben rejlik az egyszerűsége, és a kis fogyasztása. Érdemes azt szem előtt tartani, hogy nyugalmi állapotban alszik a processzor. Ilyenkor az áramfelvétel alig pár nA.
Topi (a készítő) a teljes gyártási dokumentácót közzétette ebben a cikkben beleértve a bevésett program forráskódját is:
Magát a programot tisztességesen felkommenteztem, tehát itt nem is kívánok olyan sok szót ejteni róla.
A prociba kerülő programot C-ben írtam és AVRGCC-vel lehet lefordítani.
...
Az egész forráskód, a lefordított HEX, és egy halom RTTTL dallam (szövegként) letölthető: firmware.zip
szeretném átírni Arduino IDE alá ezt a kis programot, hogy a dallamkészlet pl egy UNO alól meghallgatható legyen.
nézegetem a forrást és sok mindent nem teljesen értek
pl kezdve az ilyen függvénnyel:

Kód: Egész kijelölése

//----------------------------------------------------------------------------- 
void m_delay_ms(u16 del) {
//----------------------------------------------------------------------------- 
	for(u16 i=0;i<del;i++) _delay_ms(1);
}
nem találtam semelyik fájlban "_delay_ms()" függvénydefiníciót
így nem értem, hogy miért kell egy for ciklussal 16 bitesíteni egy ismeretlen típusú függvény argumentumot?

szegényes c programozási ismereteimmel (még) nem tudom eldönteni, hogy melyik az egyszerűbb?
átírni az eredeti progamot,
vagy inkább nulláról megírni egy programot,
amely lejátssza a melodies.c -ben(vagy a dallamok.txt -ben) lévő dallamokat?

szerintetek?
thx(c)
Robert
Elektronbűvölő

Re: AVRgcc==>Arduino IDE forrás konverzió

Hozzászólás Szerző: Robert »

Keress rá, mert készen van amit akarsz és egyszerűbb is sokkal:
RTTTL arduino
Válasz küldése