Melyik keretrendszert? Arduino 1.0.5/1.6.x ?
Melyik keretrendszert? Arduino 1.0.5/1.6.x ?
Óvatos duhajként akkor szoktam verziót váltani amikor már kiforrotta magát az új. Mondhatnám úgyis, hogy amikor már kijött hozzá a második patch.
Hogy állunk most az Arduinoval? 1.6.7 az aktuális, én meg az 1.0.x-emmel játszgatok, mert az 1.5 az felejtős volt, az 1.6-ról sem jött sok bíztató hír az elején.
Szabad már uppantani? Kinőte a gyerek betegségeket?
Robi te mit használsz?
Hogy állunk most az Arduinoval? 1.6.7 az aktuális, én meg az 1.0.x-emmel játszgatok, mert az 1.5 az felejtős volt, az 1.6-ról sem jött sok bíztató hír az elején.
Szabad már uppantani? Kinőte a gyerek betegségeket?
Robi te mit használsz?
Re: Melyik keretrendszert? Arduino 1.0.5/1.6.x ?
Nálam:
Arduino-0023
Arduino-1.0.5
Arduino-1.6.5
Arduino-1.6.7
Egy része virtuális PC-re rakva.
1.6.6 ill 1.6.7 sok újabb hibát vitt be az 1.6.5.-höz képest.
1.6.5 már egész jó volt....
Amiért 1.6.5 van: ESP illetve külső eszközkezelés egyszerű kezelése.
Arduino-0023
Arduino-1.0.5
Arduino-1.6.5
Arduino-1.6.7
Egy része virtuális PC-re rakva.
1.6.6 ill 1.6.7 sok újabb hibát vitt be az 1.6.5.-höz képest.
1.6.5 már egész jó volt....
Amiért 1.6.5 van: ESP illetve külső eszközkezelés egyszerű kezelése.
Nálam az ESP modulok programozásához egyszerre több verziószámú és beállítású Arduino fut egyszerre, portable átalakításban használom. Nem kell virtual PC.
Viszont én még sosem installáltam.
Kérdésem, hogy jobb az installált Arduino?
Viszont én még sosem installáltam.
Kérdésem, hogy jobb az installált Arduino?
Nem. Szemeteli: a közös területet, amit több Arduino is használna (ibrary, Core, stb). Így az összeveszés garantált....
Nálam AS6.2 alá VisualMicro-val van bejátszva az Arduino.
A VM frissítés kéri magának az 1.6.7 verziót, ezért vetődött fel, hogy uppantani kéne.
Na meg azért, mert az ESP modul nagyon megmozgatta a fantáziámat.
Hogyan megy a portable változat? Ahány verzió annyi SD-re, vagy USB drájvra tolom, és akkor azt indítom amelyiket akarom?
A VM frissítés kéri magának az 1.6.7 verziót, ezért vetődött fel, hogy uppantani kéne.
Na meg azért, mert az ESP modul nagyon megmozgatta a fantáziámat.
Hogyan megy a portable változat? Ahány verzió annyi SD-re, vagy USB drájvra tolom, és akkor azt indítom amelyiket akarom?
Portable Win alatt, egyszerű, egyéb oprendszeren nem próbáltam. Letöltesz egy nem telepítős verziót, nálam most épp 1.6.7 fut az Arduino oldalról. 1.6.8 nem szereti az ESP boardot még.
Kicsit alakítasz rajta és utána egy mappán belül marad, ha kell még egy belőle akkor csak simán csinálsz egy másolatot. Én ezt arra is használom hogy beállítom a kezdőképernyőjét hova nyíljon meg az asztalon, és mikor csak bele akarok nézni egy régi kódba nem a szerkesztő ablak tetején nyílik meg hanem oldalt kisebben.
Valamint különböző board beállításokkal vannak elmentve így nem kell állítgatni, csak arra húzom rá a kódot ahova tölteni szeretném.
Aztán ha már sok Arduino van használatban akkor célszerű a sketchbook mappát közössé tenni így nem kell a Library állományt minden arduinora külön telepítgetni.
Itt írtam egy kis összefoglalót.
https://sanyisay.gitbooks.io/esp8266/co ... o_ide.html
Kicsit alakítasz rajta és utána egy mappán belül marad, ha kell még egy belőle akkor csak simán csinálsz egy másolatot. Én ezt arra is használom hogy beállítom a kezdőképernyőjét hova nyíljon meg az asztalon, és mikor csak bele akarok nézni egy régi kódba nem a szerkesztő ablak tetején nyílik meg hanem oldalt kisebben.
Valamint különböző board beállításokkal vannak elmentve így nem kell állítgatni, csak arra húzom rá a kódot ahova tölteni szeretném.
Aztán ha már sok Arduino van használatban akkor célszerű a sketchbook mappát közössé tenni így nem kell a Library állományt minden arduinora külön telepítgetni.
Itt írtam egy kis összefoglalót.
https://sanyisay.gitbooks.io/esp8266/co ... o_ide.html
Ideát még van tag felvétel.SzLacus írta:Na meg azért, mert az ESP modul nagyon megmozgatta a fantáziámat.
viewforum.php?f=46