UART encrypt decrypt

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
dpsslaser
Bitmanipulátor

UART encrypt decrypt

Hozzászólás Szerző: dpsslaser »

Hali
Tudna valaki olyan megoldást uart alati komunikáciora titkositási modszert ami nem nagy rendszer igény ami nem igényel nagy mcu és sávszéleség számitást?
Valami ugró jelegü titkositás lenne jó!
vargham
Chipgyilok

Re: UART encrypt decrypt

Hozzászólás Szerző: vargham »

Próbáltál már valamilyet?

Google első találat:
https://github.com/DavyLandman/AESLib

Második:
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=88890.0
Itt vannak mérési eredmények is.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

dpsslaser!
Ez a harmadik - azaz UTOLSÓ - figyelmeztetés:

Kérem az értesítési email címet a fórumban kijavítani. A Privát Üzenet hatástalan volt.
A következő visszapattanó levél esetén le-/kitiltás következik be!

A hibaüzenet:
<ie3000@zoho.com>:
204.141.32.120 does not like recipient.
Remote host said: 550 5.1.1 <ie3000@zoho.com> User unknown
Giving up on 204.141.32.120.

Valamint a második figyelmeztetés a fórumszabályzatra:
viewtopic.php?f=23&t=828
"Ha programozási kérdés merül fel, akkor programkód nélkül nagyon nagy a kihívás. Bár ötletbörzét is lehet tartani :) ."

"Soha ne kérj úgy segítséget, hogy : ez a feladat és valaki oldja meg. Ha nem írsz javaslatot, nem írod le, hogy utánanéztél és az a megoldás tetszik, mert... ez nem, mert és különben is a kódban itt és itt nem jutok előre és ebben kéne segítség...
Nos, ha ezek hiányoznak, akkor NEM TETTÉL SEMMIT a cél érdekében. A sültgalambok itt nem fognak repkedni. Tenni is kell érte!"
http://www.tavir.hu - a gazda :)
dpsslaser
Bitmanipulátor

Robert írta:dpsslaser!
Ez a harmadik - azaz UTOLSÓ - figyelmeztetés:

Kérem az értesítési email címet a fórumban kijavítani. A Privát Üzenet hatástalan volt.
A következő visszapattanó levél esetén le-/kitiltás következik be!

A hibaüzenet:
<ie3000@zoho.com>:
204.141.32.120 does not like recipient.
Remote host said: 550 5.1.1 <ie3000@zoho.com> User unknown
Giving up on 204.141.32.120.

Valamint a második figyelmeztetés a fórumszabályzatra:
viewtopic.php?f=23&t=828
"Ha programozási kérdés merül fel, akkor programkód nélkül nagyon nagy a kihívás. Bár ötletbörzét is lehet tartani :) ."

"Soha ne kérj úgy segítséget, hogy : ez a feladat és valaki oldja meg. Ha nem írsz javaslatot, nem írod le, hogy utánanéztél és az a megoldás tetszik, mert... ez nem, mert és különben is a kódban itt és itt nem jutok előre és ebben kéne segítség...
Nos, ha ezek hiányoznak, akkor NEM TETTÉL SEMMIT a cél érdekében. A sültgalambok itt nem fognak repkedni. Tenni is kell érte!"
Provokálsz megint de nem hagyom....... :mrgreen:
Ki vagy te nekem hogy megmond mit csináljak és hogyan?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dpsslaser 2016. december 26. hétfő, 13:14-kor.
dpsslaser
Bitmanipulátor

vargham írta:Próbáltál már valamilyet?

Google első találat:
https://github.com/DavyLandman/AESLib

Második:
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=88890.0
Itt vannak mérési eredmények is.
Igen RC4, DES de fix az alapkod vagyis olyami kelene ami véletlenszerü kulcsot generál RADOM....
AES elég nagy matek feladat mcunak?
SanyiSay
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: SanyiSay »

dpsslaser írta:Kérem az értesítési email címet a fórumban kijavítani. A Privát Üzenet hatástalan volt.
Provokálsz megint de nem hagyom.......
Nem provokál.
Van némi fórumszabály, azt igyekszik betartatni. A közösségnek is kell alkalmazkodni pár dologban, hogy legyen valami forma, ne szaladjon el a paci.
Nem egetverő és betarthatatlan szabályok szerintem, ráadásul én ha elmegyek valahova, leveszem a cipőm ha erre megkérnek, nem sáros lábbal asztalhoz ülve magyarázok a házigazdának. :) Persze nem vagyunk egyformák ez igaz.
Az pedig hogy ki Róbert nekünk (fórumos szemszögből), ezek után talán nem is kérdés.
Mondjuk ez egyéb közösségi oldalak is ugyanígy működnek, ezt a rácsodálkozásod nem is értem.

Természetesen azt mindenki maga dönti el, hogy ezzel együtt marad e a vendégségbe, vagy feláll és hazamegy mert ott azt tehet amit és ahogy akar.

Szerintem.
dpsslaser
Bitmanipulátor

SanyiSay írta:
dpsslaser írta:Kérem az értesítési email címet a fórumban kijavítani. A Privát Üzenet hatástalan volt.
Provokálsz megint de nem hagyom.......
Nem provokál.
Van némi fórumszabály, azt igyekszik betartatni. A közösségnek is kell alkalmazkodni pár dologban, hogy legyen valami forma, ne szaladjon el a paci.
Nem egetverő és betarthatatlan szabályok szerintem, ráadásul én ha elmegyek valahova, leveszem a cipőm ha erre megkérnek, nem sáros lábbal asztalhoz ülve magyarázok a házigazdának. :) Persze nem vagyunk egyformák ez igaz.
Az pedig hogy ki Róbert nekünk (fórumos szemszögből), ezek után talán nem is kérdés.
Mondjuk ez egyéb közösségi oldalak is ugyanígy működnek, ezt a rácsodálkozásod nem is értem.

Természetesen azt mindenki maga dönti el, hogy ezzel együtt marad e a vendégségbe, vagy feláll és hazamegy mert ott azt tehet amit és ahogy akar.

Szerintem.
nem a privát mailes hiány a gond ha nem a másik kijelentés amit továbra nem türök el!
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Kellemes Ünnepeket!

Én nem hagynám, hogy ilyen ’dpsslaser’ féle alakok elrontsák!
Már elfogyott a türelmem hozzá!
:twisted:
Válasz küldése