atmega88 hiba
atmega88 hiba
csináltam egy időzítőt ebben a procciban és a panel kész de a b6-os lábán ahol a tosc1 van nem akar kimenetként menni mert ide egy ledet tettem!
mmmiért nem megy ez a láb kimenetként kell valamit állítani?
ez az xtal1 láb is!
mmmiért nem megy ez a láb kimenetként kell valamit állítani?
ez az xtal1 láb is!
- nobody_hun
- Bitfaragó
csak 4 ledet kapcsolok be ha megnyomok egy gombot egy másik gombot meg nyomok akkor meg ki kapcsolja. az egész nem bonyolult és fix hogy jó, csak azon a lábon nem megy meg a párján a másik oscillátoron az xtal2 se ,de hogy miért azt gondoltam hogy ha definiálom kimenetnek gondnélkül megy!
MKegoldottoma lekapartam a nyákon a fóliát és átkötöttem de a probléma akkor is érdekel másik lábra tettem így megy de engem azért izgat hogy miért nem akar menni!?
MKegoldottoma lekapartam a nyákon a fóliát és átkötöttem de a probléma akkor is érdekel másik lábra tettem így megy de engem azért izgat hogy miért nem akar menni!?
- nobody_hun
- Bitfaragó
Tessék a megoldás:
Az órajel biztosítékoktól függően a PB6 bemenetként használható PB7 kimenetként.
Ha a belső kalibrált RC-ről fut a chip, akkor a PB7..6 felhasználható a TOSC2..1-nek.
Miről fut a chip?
[/quote]
Szabadon fordítva:Depending on the clock selection fuse settings, PB6 can be used as input to the inverting Oscillator
amplifier and input to the internal clock operating circuit.
Depending on the clock selection fuse settings, PB7 can be used as output from the inverting
Oscillator amplifier.
If the Internal Calibrated RC Oscillator is used as chip clock source, PB7..6 is used as TOSC2..1
input for the Asynchronous Timer/Counter2 if the AS2 bit in ASSR is set.
Az órajel biztosítékoktól függően a PB6 bemenetként használható PB7 kimenetként.
Ha a belső kalibrált RC-ről fut a chip, akkor a PB7..6 felhasználható a TOSC2..1-nek.
Miről fut a chip?
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző
"Az ID:FFFFFF egyenlő az Atmel még nem kiadott processzorával."
A Kód
így tökéletesen működik a progi!
Kód: Egész kijelölése
$regfile = "m88def.dat"
$crystal = 8000000
Config Pinc.5 = Input
Config Pinc.4 = Input
Config Portd.0 = Output
Config Portd.1 = Output
Config Portd.3 = Output
Config Portd.5 = Output -- ezt szerettem volna portb.6 ra tenni!
Startgomb Alias Pinc.5
Stopgomb Alias Pinc.4
Led1 Alias Portd.0
Led2 Alias Portd.1
Led3 Alias Portd.3
Led4 Alias Portd.5
Led1 = 0
Led2 = 0
Led3 = 0
Led4 = 0
Dim A As Byte
Do
If Startgomb = 0 Then
Led1 = 1
Led2 = 1
Led3 = 1
Led4 = 1
End If
If Led4 = 1 Then Led1 = 0
If Stopgomb = 0 Then
Led4 = 0
Waitms 2000
Led3 = 0
Waitms 2500
Led2 = 0
End If
Loop
- nobody_hun
- Bitfaragó
- nobody_hun
- Bitfaragó
Ha extclock-ról hajtod, akkor lehet használni. Nem mélyedtem bele a fuse bitekbe, lehet hogy van olyan kombináció, amikor belső rc és a lábak IO-k.
"Az IC-k füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább." - ismeretlen szerző