SMSUNG SMC-1623A LCD kijelző modul

Hogyha sikeresen O/PLED illetve hagyományos alfanumerikus - esetleg tán grafikus kijelzővel gyűlik meg a baja valakinek:)
orca17
Újonc
Újonc

SMSUNG SMC-1623A LCD kijelző modul

Hozzászólás Szerző: orca17 »

Üdv.
Szeretném működésre bírni a téma címében említett SMC-1623A LCD kijelző modul-t, egy PIC mikrokontrollerrel(16F877).
Képek ITT
Meg van a KS0066F00 adatlapja is.
Kibogarásztam a lábkiosztást, bekötözgettem a PIC-be, persze előtte betöltöttem a PIC-be programot és semmi. Meg sem villant a kijelző.
Hol lehet a hiba?
Ha volna valakinek ötlete és megosztaná velem, megköszönném.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

A kijelző eredetileg működött?:)

Amúgy sima karakteres kijelző. 2*16 karakteres. A KS0066 vezérlő a HD44780-nak felel meg. A 10 láb arra utal, hogy 4 bites módban volt bekötve. A kontraszt lábat valószínű nem kötötted be ezért nem látsz semmit. Az - ha szabványos a lábsorrend, akkor (http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=15):

1- GND
2- +5V
3 - Kontraszt (10K poti a GND-5V közé, csúszka itt.

Nálad kimarad a D0...D3 és a 15-16. láb (háttérvilágítás) A sorrand kváziszabványos.

IC adatlap:
http://www.lcd-module.de/eng/pdf/zubehoer/ks0066.pdf

Bekapcsoláskor ha csak táp van rajta+ a kontraszt beállítva, akkor 1 sor fekete négyzetnek kell megjelennie. Ha ekkor sincs kép, akkor a kijelző kuka.

U.i.: a 2*16-os kijelzők ~1000 Ft körül, a 4*20-asok 2-3 eFt körül vannak.... Újonnan :)
orca17
Újonc
Újonc

Robert írta:A kijelző eredetileg működött?:)
Nem tudom, nagyon régi/új darab. A cégem szanálták, onnan börzéztem.
Míg ott dolgoztm (10 év) soha nem volt beindítva az az ülepítő, víztisztító/visszaforgató berendezés, amiben volt. Nagyon profi dobozban volt, néhány más dologgal együtt, csak sajnos a PIC nem volt benne. :roll:

Tudom, nem drága újonnan sem, de hát csak nem dobom ki, ha nem muszáj :lol:
Abban igazad lehet - kontraszt ügyben, ezt nem tudtam. Köszi az ötletet és a választ is. Megyek, kipróbálom a tanácsod szerint...
orca17
Újonc
Újonc

Köszönöm Robert az útmutatásodat, tökéletesen működik a kijelző :D
Válasz küldése