Bascom szimulátor gond
Sajnos csak most öreg fejjel kezdtem el foglalkozni az "AT" tipusú processzorral. Tapasztalatom szinte semmi. Még a hardware is csak most van beszerzés alatt. Ezért megpróbáltam a bascom fejlesztővel a minta programokat futtatni. Több-kevesebb sikerrel. pl a 1. bas program a ledvillogtatás. RUN- ban nem lépésenként igen sikerült. Mért ? Ha valahol lehetne többet tanulni a bascom szimulátor-ról , azt megköszönném. A megszakítások sem úgy történtek ahogy vártam volna. Ha lehet egy kis segíséget kérek ebben a témában. jtama.
A megszakítás kipróbálásánál az zavart, hogy azt vártam volna, miután a megszakítás rutinból vissza adódik a vezérlés a főprogamba az int0-val újra megszakíthatom a főprogramot. Ehelyett az int0 csak a 2. megnyomásra volt aktív. Valami "biztos" nem úgy működik a szimulátorban mint élesben a hardware-en. Vagy csak nekem van még kevés tapasztalatom. Egyébként ezt hamarosan megfogom látni, mert megkaptam a attiny2313 fejlesztő csamagot épségben. Köszönöm. jtama
A programmintát be tudod másolni? kipróbálnám...JTama írta:A megszakítás kipróbálásánál az zavart, hogy azt vártam volna, miután a megszakítás rutinból vissza adódik a vezérlés a főprogamba az int0-val újra megszakíthatom a főprogramot. Ehelyett az int0 csak a 2. megnyomásra volt aktív. Valami "biztos" nem úgy működik a szimulátorban mint élesben a hardware-en....
Bascom melyik verziója?