USB AVR programozó

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Vendég

USB AVR programozó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok,

Fejlesztettem egy USB interfésszel rendelkező ISP programozót!

http://web.interware.hu/lekovacs/usb500/index.html

4500Ft/db áron árulom!
Vendég

Kezeli a BASCOM?
Mert az lenne az igazi....
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Bascom ill egyebek alol mivel kezelem? mely chipeket tamogatja? Firmware frissitheto? (az ujabb chipek mostanaban jonnek ki (M256 csalad, M164/324/644, stb)

Meretben mekkora? Foto esetleg?:)
Atesz
Tranzisztorgyógyász

Hozzászólás Szerző: Atesz »

Ez az USB-s égető engem is érdekelne ! Kérünk több infót! :)
Robert
Elektronbűvölő

Én is mindíg csak tervezgettem, de sose jutottam el a megépítésig. Főleg az tartott (ebben) vissza, hogy ált Linux alatt lehet használni. Ott meg nincs Bascom:( Bár lehet portolták mára SWt Winre.....
Laptopokon meg szinte csak USB van...
Vendég

Vendég írta:Kezeli a BASCOM?
Mert az lenne az igazi....
STK500v2 kompatibilis!
Vendég

Robert írta:Én is mindíg csak tervezgettem, de sose jutottam el a megépítésig. Főleg az tartott (ebben) vissza, hogy ált Linux alatt lehet használni. Ott meg nincs Bascom:( Bár lehet portolták mára SWt Winre.....
Laptopokon meg szinte csak USB van...
Ez teljesen platformfüggetlen. Windows alatt a AVRStudio-val, vagy Ponyprog-al lehet használni. Linuxon, meg az avrdude-al.
Vendég

Robert írta:Bascom ill egyebek alol mivel kezelem? mely chipeket tamogatja? Firmware frissitheto? (az ujabb chipek mostanaban jonnek ki (M256 csalad, M164/324/644, stb)

Meretben mekkora? Foto esetleg?:)
Mérete:41x57mm, de az új panel még ennél is kisebb!!! Firmware-t lehet rajta frissíteni, hiszen egy ATmega8-van rajta Mindent tud programozni, aminek van SPI interfésze. Foto lesz, csak elromlott a fényképezőm. :-(
levnte

Hozzászólás Szerző: levnte »

Sziasztok,

Bocsánat, hogy csak ilyen későn válaszoltam, de sajna sok meló volt. A helyzet az, hogy én nagyon nem értek a BASCOM-hoz, de látom, hogy ti nagyon sokat használjátok. Én inkább C-ben szeretek programozni. A- eredeti üzenetemben lévő URL is egy olyan leírást mutat, mely C-re van kihegyezve.

Ennek ellenére a BASCOM is csak egy programozási nyelv, melynek fordítója ugyanolyan hex-file-t készít, mint a C, melyet pedig gond nélkül fel lehet tölteni a cél hw-be. Javítsatok ki, ha nem így van.

Azért USB-s, mert mostmár tényleg lassan csak USB port van minden gépen. A párhuzamosportot meg utálom. Azzal csak a szívás van. Legalábbis én nagyon sokat szívtam vele!!!!
Vendég

Igazad van! Pfuj LPT! :)
(Az egyik osztáltársam épített LPT-s programozót 74HC244-el de az istennek se műköüdik, teljesen jó a NYÁk de akkor se...,de az én Csupajuk próbapanelom meg műxik...)

Majd átnyálazom magamat az USB-sen és szerintem (majd..) megépítem eccer.....
Vendég

Sziasztok,

Raktam fel a lapra képeket!

http://web.interware.hu/lekovacs/usb500/

Inkább levelet írjatok, és arra válaszolok!

lekovacs@interware.hu

Levente
Vendég

Azt szertném kérni, ha lehet, hogy dugd be a gépedbe, indítsd el a BSCOM-ot és egy tiny2313-ba vagy valamibe rakj bele egy gagyi ledvillogtató programot, ezzel megtudnánk hogy kezeli e a bascom, (mert nem annyira olcsó dolog vaktába belevágni a programozó megépítésébe...).

Köszi

.:: MaSTeRFoXX ::.
Vendég

[quote="Vendég"]Azt szertném kérni, ha lehet, hogy dugd be a gépedbe, indítsd el a BSCOM-ot és egy tiny2313-ba vagy valamibe rakj bele egy gagyi ledvillogtató programot, ezzel megtudnánk hogy kezeli e a bascom, (mert nem annyira olcsó dolog vaktába belevágni a programozó megépítésébe...).

Sajna nekem nincs BASCOM-om, és nem is lesz. Az AVRStudio-vak kipróbáltam, megy. AVRDUDE-al is tucc intel.hex formátumot égetni bele.
Robert
Elektronbűvölő

Elvileg külső progi is megadható a Bascomnak. Ld a programozó fejezetet.
(még én sem próbáltam külsővel, csak STK200-l)
Vendég

De én ezt nem értem. A bascom nem tud intel hex file-t generálni? Onnantól kezdve meg már működik minden avrdude-al. Akinek kell NYÁK, az írjon nekem emailt. Most rendelek éppen. Nyák ára 800HUF. Akinek kell programozó, az is írjon. 4500HUF.

Nyák 3 féle kivitelben van.
1. RJ11 csati, Atmega8PI
2. AMP RJ11 csati, Atmega8 16AI
3 2x5 pin header (avr ISP kiosztású), Atmega8 16AI

lekovacs@interware.hu

Levente
Válasz küldése