USB -> LPT átalakító?
-
Vendég
USB -> LPT átalakító?
Üdv!
Szükségem lenne egy USB -> LPT átalakítóra, notebook-ról szeretnék Step-Dir rendszerű léptetőmotor vezérlést csinálni, tehát teljes értékű LPT portra lenne szükségem. Extra kívánság, hogy lehetőleg Linux alatt is működjön.
Tudtok valamit ajánlani?
Petya
Szükségem lenne egy USB -> LPT átalakítóra, notebook-ról szeretnék Step-Dir rendszerű léptetőmotor vezérlést csinálni, tehát teljes értékű LPT portra lenne szükségem. Extra kívánság, hogy lehetőleg Linux alatt is működjön.
Tudtok valamit ajánlani?
Petya
-
Vendég
Az sem. Ahhoz PC oldalon nem írtak programozó SW-t! Az a gyors adatátvitrelre vabn kitalálva a AVR és a PC közt.
Az USB-s programozó amegoldás:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=78
-
Vendég
És ehhez van olyan szoftver, amivel direktben tudom a portot címezni?Robert írta:Az sem. Ahhoz PC oldalon nem írtak programozó SW-t! Az a gyors adatátvitrelre vabn kitalálva a AVR és a PC közt.
-
Robert-
-
Vendég
-
Robert-
-
Vendég
Az a helyzet, hogy van egy kész hardverem párhuzamos portra, ehhez szeretnék illeszteni. Tehát nekem kell 4 db TTL szintű jel a kimeneten, és USB a bemeneten...Robert írta:Viszont ezt StepDir vezérlésre nem láttam leprogramozva.
Esetleg valami olyan kapcsolás ami sorosporton át kommunikál és ezt fejelni meg egy USB-Soros konverterrel?
Petya
ps: Juteszembe, a csomagomat feladtad már? (mega16 és stk200 csupasz nyákok)
-
Vendég
És mi a helyzet a bemenetekkel? 2 bit bemenet is kellene.... Végálláskapcsolónak mit ajánlasz? Valami Hall-IC-t?Robert írta:Azaz. Ezt tudja:)
8 db TTL kimenete van. A túloldala meg USB.
Az egyes lábak a 0...7. bittel címezhetőek.
A PC oldali program, vázlatosan:
Open COMx
printbin adat
close COMx
Csomag valószínű holnap megérkezik. Már postán utazik...
(A csomag ma sem ért ide)
Petya
-
Vendég
Üdv!
Megjött a csomag. Nézem a letöltéseknél lévő alkatrészlistát, de pár alkatrész értéke hiányzik. Tudnál segíteni? (v3.1-es panel)
(RET árlistát nézem, onnan tudok rendelni..)
C2 330u elkó, ez biztos ilyen értékű? nem látok sehol RM1-est belőle
C6-nak nincs értéke, mekkora ez?
MAX232 helyett MAX232ACPE jó? Vagy elég kisebb is?
FT232RL ilyet se látok sehol, RET-nél sem, hol lehet kapni?
24C01CP helyett jó a 24C01A ?
BC856ALT1 helyett BC856BLT1G ?
R14 fotoellenállásnak szintén nincs értéke
R23, R31 szintén nincs érték
S1,S2 ezek mik? jumperek?
SP1 AL60P, e helyett mit lehet, ami kapható a RET-nél?
Köszönöm előre is a segítséged!
Petya
Megjött a csomag. Nézem a letöltéseknél lévő alkatrészlistát, de pár alkatrész értéke hiányzik. Tudnál segíteni? (v3.1-es panel)
(RET árlistát nézem, onnan tudok rendelni..)
C2 330u elkó, ez biztos ilyen értékű? nem látok sehol RM1-est belőle
C6-nak nincs értéke, mekkora ez?
MAX232 helyett MAX232ACPE jó? Vagy elég kisebb is?
FT232RL ilyet se látok sehol, RET-nél sem, hol lehet kapni?
24C01CP helyett jó a 24C01A ?
BC856ALT1 helyett BC856BLT1G ?
R14 fotoellenállásnak szintén nincs értéke
R23, R31 szintén nincs érték
S1,S2 ezek mik? jumperek?
SP1 AL60P, e helyett mit lehet, ami kapható a RET-nél?
Köszönöm előre is a segítséged!
Petya
OK:
- C2 gyakorlatilag bármi lehet 100u...470u közt. Tápszűrésre szolgál.
- C6 TSOP tápszűrés, a TSOP17xx határozza meg 1u..10uF (gyakorlatilag bármi lehet)
- Bármilyen DIP MAX232 jó
- RT232RL (én a SOSelektronikától szoktam begyűjteni)
- 24LCxx bármi lehet. Lábkompatibilisek. Én a 24LC32...512 közt szoktam használni.
- BC586 bármilyen kompatibilis típus lehet
- Fotoellenállást és a környezetét a kapható fotoellenállás határozza meg. nálam Fotoellenállás 1k-5k határértékű és a környező ellenállásokat ehhez szoktam kiszámolni. Ekkor: 3k3 szokott lenni (lehet kisebb is, 1k-ig).
- R23 átkötés, illetve a ALP határozza meg (hangszóró előtétellenállás). a kettő együttes értéke 50 ohm alatt NE legyen lehetőleg.
- S1/S2 10 mm-es lábköző nyomógombok, melyek megnyomva zárnak.
- SP1: bármilyen nyákos hangszóró jó.
- C2 gyakorlatilag bármi lehet 100u...470u közt. Tápszűrésre szolgál.
- C6 TSOP tápszűrés, a TSOP17xx határozza meg 1u..10uF (gyakorlatilag bármi lehet)
- Bármilyen DIP MAX232 jó
- RT232RL (én a SOSelektronikától szoktam begyűjteni)
- 24LCxx bármi lehet. Lábkompatibilisek. Én a 24LC32...512 közt szoktam használni.
- BC586 bármilyen kompatibilis típus lehet
- Fotoellenállást és a környezetét a kapható fotoellenállás határozza meg. nálam Fotoellenállás 1k-5k határértékű és a környező ellenállásokat ehhez szoktam kiszámolni. Ekkor: 3k3 szokott lenni (lehet kisebb is, 1k-ig).
- R23 átkötés, illetve a ALP határozza meg (hangszóró előtétellenállás). a kettő együttes értéke 50 ohm alatt NE legyen lehetőleg.
- S1/S2 10 mm-es lábköző nyomógombok, melyek megnyomva zárnak.
- SP1: bármilyen nyákos hangszóró jó.