File not found - Miért?

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
ikormos
Újonc
Újonc

File not found - Miért?

Hozzászólás Szerző: ikormos »

Sziasztok!
Feltelepitettem a Bascom-AVR 1.11.7.7 demo verzioját, bepötyögtem a ledvillogtató programot, beállítottam a chip tipusát(2313def.dat), de a "syntax check" és a "compile current file" is miután végigfut, "File not found" üzenetet ad. Mit felejtettem ki?
KI
Robert

Hozzászólás Szerző: Robert »

A cfg file sérült meg. Valamint ez csak a fordítás vagy a chipe is égeted?
A compliler optionsban ki van pipálva az összes?
ikormos
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: ikormos »

Ha a Compiler/Output-ra gondolsz, akkor igen, minden be van pipálva.
Igen, szeretném chip-be is égetni.
Egyszer már sikerült egy alkönyvtárban leforditanom egy programot, most ez alapján probáltam egy ugyan ilyet létrehozni. A keletkezett file-okat összekomparáltam a régiekkel, minden egyezett (volt .BAS, .BM, .CFG, .OBJ). Amint létrehoztam egy BIN file-t (akármit odamásoltam ilyen néven), eltűnt a hibaüzenet, a program módosítása után a BIN is változik...
Robert

Nalam a következők voltak a megoldás (Win98):
- scandisk
- a cfg fileban van olyasmi sor, hogy swapfile=1 a helyett kell a swapfile=0
- XP alatt rendszergazdai jog kell (nálam legalábbis), mezei joggal elhasalt.
SirLeslie
Pákabűvész

Re: File not found - Miért?

Hozzászólás Szerző: SirLeslie »

ikormos írta:Sziasztok!
Feltelepitettem a Bascom-AVR 1.11.7.7 demo verzioját, bepötyögtem a ledvillogtató programot, beállítottam a chip tipusát(2313def.dat), de a "syntax check" és a "compile current file" is miután végigfut, "File not found" üzenetet ad. Mit felejtettem ki?
KI

Semmit. Xp/sp1 alatt hasonlokat tapasztalok én is :?
A megoldása nálam: programsorok beírása -> elmentés -> Bascom bezárás -> Bascom elindít és akkor már normálisan/hiabüzenet nélkül lefordítódik a program...valószínűleg bezáráskor/indításkor létrehozza szükséges dolgokat.
Az egészben a gond, hogy randomszerűen fordul elő a jelenség.

Laci
Robert

Nálam XP SP0 :) (azaz no SP) a bascom kilépéskor illegális nyomtatóbeállításra panaszkodik:). LeOKzom, és kilép.
Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Robert írta:Nálam XP SP0 :) (azaz no SP) a bascom kilépéskor illegális nyomtatóbeállításra panaszkodik:). LeOKzom, és kilép.
húúú...most hogy mondod: nekem induláskor és minden beállítás megváltoztatásakor rinyált ugyanezért...aztán felraktam egy nyomtatódrájvert neki "...ha csak ez kell!?" alapon...azóta nyugton van ;-)
SirLeslie
Pákabűvész

Hozzászólás Szerző: SirLeslie »

Vendég írta: húúú...most hogy mondod: nekem induláskor és minden beállítás megváltoztatásakor rinyált ugyanezért...aztán felraktam egy nyomtatódrájvert neki "...ha csak ez kell!?" alapon...azóta nyugton van ;-)
...by SirLeslie :lol:

be-nem-jelentkezés rulez :-)))
Robert

Nálam van fenn 2 is. Egy pdf995 nyomtató (pdf-be nyomtat :) ), iiletve egy HPdesjet 400-as, hálózati...
Mindegy, ennyi kell:)
Válasz küldése