Szeretnék segítséget kérni a következő kérdésekben:
1: adott egy I2C-s master / slave kommunikáció, a master 1 másodpercenként kér a slave-től 7 byte adatot. Ebből a 7 byte-ból az adott pozicióban lévő (adott számú) byte adatait kell kiértékelni. Pl: byte1 a keret tipusa, byte 3 hőfok érték stbstbstb. Ez a része, egészen a kiküldésig az I2C buszra működik. Viszont a teszteléshez kellene egy master program, ami átmenetileg a soros portra írja ki az adatokat, mellyel nem jutok egyről a kettőre. A 7 byte-ot a requestFrom(8,7) parancsal kérem le, de nem tudom, hogy darabonként (byte1, byte2), vagy akár vesszővel elválasztva formázva, ezt a 7 byte-ot hogy tudom a soros portra kiiratni. Ezen nagyon elvéreztem.
2: a rendszerben, ill a protokollban van egy "érdekes" csavarás. A rendszer a hőfokot egy byte-on ábrázolja a 0=-40fok, 255=215fok. Mivel nekem csak 1 byte-on kell a kerek hőfokot kiküldenem gondolom a konverziós időt lehetne csökkenteni. Ha 9 bitesre állítom a felbontást, és nem parazitával hajtom meg, akkor mennyi lesz a konverziós idő? Van erről Nektek valós tapasztalatotok? (mert igazából 1 másodperc alatt kellene 4 db-ot kiértékelnem, és még egy két funkciót elvégeznem.)
"Röviden" ennyi lenne
Előre is köszönöm.
ÜDv ROland