MEGA8 programozási gondok
MEGA8 programozási gondok
Hello!
Az a problémám, hogy egy MEGA8-as vezérlőt próbálok programozni, de nem sikerül semmit se beleírni! A chip felismerése és a FUSE bitek kiolvasása megy, de a beállítása már nem... A programozó az működik, másik vezérlőt tudok vele pprogramozni!
Mi lehet a gond?
Az a problémám, hogy egy MEGA8-as vezérlőt próbálok programozni, de nem sikerül semmit se beleírni! A chip felismerése és a FUSE bitek kiolvasása megy, de a beállítása már nem... A programozó az működik, másik vezérlőt tudok vele pprogramozni!
Mi lehet a gond?
Üdv!
Bocs hogy még ide írok:
Megjöttek a mega8-asok műxik frankón a cucc, viszont az LCD nem világít.
Hiába kapcsolom be programból.
Viszont program töltés közben villog a világítása, tehát akkor mostmegenmivan???
Bocs hogy még ide írok:
Megjöttek a mega8-asok műxik frankón a cucc, viszont az LCD nem világít.
Hiába kapcsolom be programból.
Viszont program töltés közben villog a világítása, tehát akkor mostmegenmivan???
Kód: Egész kijelölése
$crystal = 7372800 'Sebesseg
$regfile = "m8def.dat" 'Chip
$baud = 9600
Config Pinb.4 = Output 'LED a PortD.5 labon
'LCD konfig
Config Pinb.3 = Output 'LCD háttérvilágítás
Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.7 , Db5 = Portb.0 , Db6 = Portb.1 , Db7 = Portb.2 , E = Portd.6 , Rs = Portd.5
Portb.4 = 1 'LED bekapcsolás
Portb.3 = 1 'LCD háttér bekapcsolás
'LED a PortD.6 labon
Config Portb = Output
Dim Address As Byte
Dim Command As Byte
Dim Porges As Integer
Porges = 1
Deflcdchar 0 , 14 , 4 , 14 , 21 , 4 , 14 , 10 , 27 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 1 , 14 , 4 , 30 , 5 , 4 , 14 , 11 , 24 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 2 , 14 , 20 , 14 , 5 , 4 , 15 , 9 , 24 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 3 , 14 , 4 , 30 , 5 , 4 , 14 , 11 , 24 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 4 , 14 , 4 , 14 , 21 , 4 , 14 , 10 , 27 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 5 , 14 , 4 , 15 , 20 , 4 , 14 , 26 , 3 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 6 , 14 , 5 , 14 , 20 , 4 , 30 , 18 , 3 ' replace ? with number (0-7)
Deflcdchar 7 , 14 , 4 , 15 , 20 , 4 , 14 , 26 , 3 ' replace ? with number (0-7)
'Initlcd
Cursor Off
Cls
Lcd " Varakozas..."
Do
Locate 1 , 1
Lcd Chr(porges)
Incr Porges
If Porges > 8 Then Porges = 1
Waitms 100
Loop
End-
Hooligan01
-
Hooligan01
most így van, és világít:
'LCD konfig
Config Lcd = 16 * 2
Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.7 , Db5 = Portb.0 , Db6 = Portb.1 , Db7 = Portb.2 , E = Portd.6 , Rs = Portd.5
Config Portb.3 = Output 'LCD háttérvilágítás
szerk: okés toggle-ra cikluson belül szépen ki be kapcsolja.
szóval köszi mégegyszer
'LCD konfig
Config Lcd = 16 * 2
Config Portb.3 = Output 'LCD háttérvilágítás
szerk: okés toggle-ra cikluson belül szépen ki be kapcsolja.
szóval köszi mégegyszer
Üdv!
Már jó ideje hanyagolom az AVR fejlesztést, pusztán szabad idő hiánya okán.
Most, hogy újra lenne lehetőségem, az a bizonyos szellem a gépben alaposan megtréfál
Korábban építettem egy DIP-es ATm16-os próbapanelt, ami csodásan működött a PC-vel. Most hogy újra belelefogtam, a hardvert is fejlesztettem. Immár egy TQFP-s ATm88 kapaszkodik az smds apróságok között.
És itt jön a bosszantó része:
-I/O portra kötve nem ismeri fel a cuccost.
- port álítgatás a BASCOMban - semmi
- a korábban működő ATm16 csatlakoztatása - semmi
- win (XP) port állítgatás - emmi
- setup port állítgatás - semmi
- PONIprogival tesztelés - semmi
- másik vinyóra újratelepített win + BASCOM - semmi
- alaplap bios frissítés - semmi
- alaplap FSB freki állítgatás - semmi
- BASCOM 1.11.8.1 csere 1.11.9.1-re -hát mondanom sem kell
Még annyit hozzátennék, hogy a 25-lábas csati kontrol ledje mindkét panelnél jelzi a komunikációs kisérletet.
Kérlek benneteket, ha van ötlet (harakiri kizárva) vagy ha már valaki talált megoldást ijen szitura HEEEEEEEEELP!
Már jó ideje hanyagolom az AVR fejlesztést, pusztán szabad idő hiánya okán.
Most, hogy újra lenne lehetőségem, az a bizonyos szellem a gépben alaposan megtréfál
Korábban építettem egy DIP-es ATm16-os próbapanelt, ami csodásan működött a PC-vel. Most hogy újra belelefogtam, a hardvert is fejlesztettem. Immár egy TQFP-s ATm88 kapaszkodik az smds apróságok között.
És itt jön a bosszantó része:
-I/O portra kötve nem ismeri fel a cuccost.
- port álítgatás a BASCOMban - semmi
- a korábban működő ATm16 csatlakoztatása - semmi
- win (XP) port állítgatás - emmi
- setup port állítgatás - semmi
- PONIprogival tesztelés - semmi
- másik vinyóra újratelepített win + BASCOM - semmi
- alaplap bios frissítés - semmi
- alaplap FSB freki állítgatás - semmi
- BASCOM 1.11.8.1 csere 1.11.9.1-re -hát mondanom sem kell
Még annyit hozzátennék, hogy a 25-lábas csati kontrol ledje mindkét panelnél jelzi a komunikációs kisérletet.
Kérlek benneteket, ha van ötlet (harakiri kizárva) vagy ha már valaki talált megoldást ijen szitura HEEEEEEEEELP!
Az AVR panel kapott tápfeszt?
(ez kimarad a listarol)
Mit ir vissza a Bascom LPTs programozóval? FFFF vagy 0000?
A 1.11.8.1 eseten telepites utan a PCt ujrainditottad? (I/O drivernek illik)
A celpanelen a csatlakozo jol van a ISP-n rajta? Nem foldult el 180 fokot?
A szalagkabel nincs megtorve?
Tipp: Bascom , STK200 programozo: File->teszt. IItt az egyes adatlabakat tudod manualisan H/L ertekbe rakni. En letesztelnem vele....
Mit ir vissza a Bascom LPTs programozóval? FFFF vagy 0000?
A 1.11.8.1 eseten telepites utan a PCt ujrainditottad? (I/O drivernek illik)
A celpanelen a csatlakozo jol van a ISP-n rajta? Nem foldult el 180 fokot?
A szalagkabel nincs megtorve?
Tipp: Bascom , STK200 programozo: File->teszt. IItt az egyes adatlabakat tudod manualisan H/L ertekbe rakni. En letesztelnem vele....
Hi!
Az üzenet.FFFFFF
Megcsináltam a lábak tesztjét, de a printer portról nem volt mérhető jel változás. A teszt viszont a D0-pin2, D2-pin4, D3-pin5, Busy-pin11, reset lábakat forszírozza. Ellenben nekem a GND-pin25, +5V-200o-led-pin8, Hreset-200o-pin9, SCK-200o-pin6, MOSI-200o-pin7, MISO-200o-pin10, a pin2-pin12 vel, a pin3-pin11 re.(korábban működött!)...HOPPÁ 180 fokban elcsavarodott a kábekelem egyik fele. (két csatira van bontva a nyák felöli oldala)
Mükszik a ketyeró...és láss csodát az ATm88-as is jólett (pedig teljesen független nyák+kábel)
Ezt nem értem. Szerintem mivel az XP is volt telepítve + proci is változott hüm... gőzöm sincs. Ha jól emlékszem az ATm88-ast már az alaplap frissítés után már nem próbáltam ki. Valószínű ez segített rajta + az ATm16-osnál az általad megemlített 180 fok.
Köszi!
Az üzenet.FFFFFF
Megcsináltam a lábak tesztjét, de a printer portról nem volt mérhető jel változás. A teszt viszont a D0-pin2, D2-pin4, D3-pin5, Busy-pin11, reset lábakat forszírozza. Ellenben nekem a GND-pin25, +5V-200o-led-pin8, Hreset-200o-pin9, SCK-200o-pin6, MOSI-200o-pin7, MISO-200o-pin10, a pin2-pin12 vel, a pin3-pin11 re.(korábban működött!)...HOPPÁ 180 fokban elcsavarodott a kábekelem egyik fele. (két csatira van bontva a nyák felöli oldala)
Mükszik a ketyeró...és láss csodát az ATm88-as is jólett (pedig teljesen független nyák+kábel)
Ezt nem értem. Szerintem mivel az XP is volt telepítve + proci is változott hüm... gőzöm sincs. Ha jól emlékszem az ATm88-ast már az alaplap frissítés után már nem próbáltam ki. Valószínű ez segített rajta + az ATm16-osnál az általad megemlített 180 fok.
Köszi!