Image Craft C compiler
-
lajostoth
Image Craft C compiler
Sziasztok !
Kezdő vagyok a témában,interneten gyűjtöttem információkat a microvezérlőkről.Így jutottam el az Atmel AVR-hez.(Miután megijesztett a PIC-ek rettenetes utasításkészlete).C nyelvet ismerem,ezért az Image Craft
compilerére gondoltam mint segítség,de látom itt a Bascom-ot favorizáljátok.
Lusta ember vagyok,nem szeretném végigküzdeni magam mindkettőn,ezért csak annyit kérdeznék,miért Bascom ?
Melyik cégnél lehet Atmel vezérlőket olcsón beszerezni ?
Kösz a segítséget !
Kezdő vagyok a témában,interneten gyűjtöttem információkat a microvezérlőkről.Így jutottam el az Atmel AVR-hez.(Miután megijesztett a PIC-ek rettenetes utasításkészlete).C nyelvet ismerem,ezért az Image Craft
compilerére gondoltam mint segítség,de látom itt a Bascom-ot favorizáljátok.
Lusta ember vagyok,nem szeretném végigküzdeni magam mindkettőn,ezért csak annyit kérdeznék,miért Bascom ?
Melyik cégnél lehet Atmel vezérlőket olcsón beszerezni ?
Kösz a segítséget !
-
j0hnny
-
Robert
-
lajostoth
-
Robert
Hát a kész anyag az túlzás. Mondjuk az angol megvan/volt a legtöbbre, de még hioányolok részeket: BootBlock, PWM, SPI busz használata. Ezeket meg kell írnom még.
Azért megnézem a C mintákat, hátha használható és akkor az is lesz kinn...
A kész minták amik a Bascomban vannak nagyon hasznosak, és részproblémákat nagyon jól lehet tesztelni rajta. Így az alapokat általában az elején nem rontottam el, arra ott a bonyolultabb kód:). ld. pl. a 902-es USB-s LCDbezérlést. Akód 14k körül jár, cipőkanalas csiszolgatás van benne. Maga a forráskód is >1000 sor. Szóval lehet szép nagy, összetett feladatokat is írni benne:).
De ismerek olyat aki 70-90k-s lefordított kódot hozott össze ...
Azért megnézem a C mintákat, hátha használható és akkor az is lesz kinn...
A kész minták amik a Bascomban vannak nagyon hasznosak, és részproblémákat nagyon jól lehet tesztelni rajta. Így az alapokat általában az elején nem rontottam el, arra ott a bonyolultabb kód:). ld. pl. a 902-es USB-s LCDbezérlést. Akód 14k körül jár, cipőkanalas csiszolgatás van benne. Maga a forráskód is >1000 sor. Szóval lehet szép nagy, összetett feladatokat is írni benne:).
De ismerek olyat aki 70-90k-s lefordított kódot hozott össze ...
-
lajostoth
-
Robert
-
lajostoth
-
Robert
-
lajostoth
Az AtmanAVR C manualja kiváló:
www.atmanecl.com/EnglishSite/InfoEnglish.htm
Ők is az AVR GCC használják,csak IDE-t készítettek hozzá,ezért 100$.
www.atmanecl.com/EnglishSite/InfoEnglish.htm
Ők is az AVR GCC használják,csak IDE-t készítettek hozzá,ezért 100$.
-
Robert
LCD vezérlése
LCD vezérlés kapcsán OLED illetve hagyományos LCD modul is bele lehet futni problémába....
-
milet1
Megakadtam
Üdv Mindenkinek!
Van 1 kis problémám.
Bascommal irtam 1 rövid prigit.
STK 500-zal probáltam tesztelni.
Mega8-t használok, vannak kimenetek, bemenetek.
Bemenet változás hatására válozik a kimenet. Terveim szerint.
A valóságban viszont nem. Műszerrel mérve van változás a lábakon, de a progi nem reagál.
Valamit biztos rosszul csinálok, de valyon mit?
Megköszöném, ha valaki tudna segíteni.
(A progi nincs 1kB)
Van 1 kis problémám.
Bascommal irtam 1 rövid prigit.
STK 500-zal probáltam tesztelni.
Mega8-t használok, vannak kimenetek, bemenetek.
Bemenet változás hatására válozik a kimenet. Terveim szerint.
A valóságban viszont nem. Műszerrel mérve van változás a lábakon, de a progi nem reagál.
Valamit biztos rosszul csinálok, de valyon mit?
Megköszöném, ha valaki tudna segíteni.
(A progi nincs 1kB)